Părinții vor aloca mai mulți bani pentru rechizitele copiilor

Doi din trei părinţi susţin că bugetul alocat pentru cumpărăturile cu începerea anului şcolar va fi mai mare decât anul trecut. Concluzia rezultă dintr-un sondaj realizat online de CEC Bank, în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al sursei citate, peste 38% vorbesc despre o creştere a cheltuielilor cu 30%, în timp ce aproximativ 28% apreciază că această sumă a crescut cu 10%.

Principalele tipuri de cheltuieli sunt cele cu îmbrăcămintea şi încălţămintea, cei mai mulţi respondenţi alocând între 300 şi 500 lei, adică 36,36% din bugetul alocat, iar pe locul secund, dar aproape similar, aflându-se rechizitele, cu 36,25%, urmat de manuale şi caiete speciale (22,14%).

De asemenea, doar 19,16% dintre părinţii respondenţi susţin că au reuşit să pună bani deoparte pentru începutul anului şcolar, în timp ce 49,34% vor acoperi cheltuielile din salariul lunii curente, în timp ce 17% susţin că nu dispun de fonduri şi că nu ştiu cum se vor descurca.

Mall-urile şi supermarketurile rămân în continuare destinaţia preferată pentru cumpărăturile de început de an şcolar – fiind menţionate de 43,07% dintre părinţi, urmate de magazinele specializate (24,48%) şi librării (21%). Doar 12% dintre respondenţi preferă varianta achiziţionării online pentru cumpărăturile de şcoală.

Totodată, 1 din 3 părinţi spune că va apela la meditaţii pentru copilul său, iar materiile la care copii fac meditaţii sunt matematica – peste 42% dintre respondenţi, limba română – aproape 25%, limbi străine – aproape 24%, bugetul lunar alocat fiind de 300 – 500 lei – pentru mai mult de jumătate dintre respondenţi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.