Foto: România învinge Kosovo după un meci dramatic!

După egalul dezamăgitor cu Israel, tricolorii erau obligați să se reinventeze, atât ca atitudine cât și la nivelul fotbalului pe care îl arată deopotrivă zecilor de mii de spectatori care au creat meci de meci o atmosferă senzațională cât și milioanelor de români care așteaptă o calificare la Euro 2024 din poate cea mai slabă grupă de calificare.

Oaspeții din Kosovo veneau în această seară pe Arena Națională pentru meciul ultimei lor șanse, iar acest lucru s-a văzut în duritatea și seriozitatea cu care au început jocul, băieții antrenați de Edy Iordănescu fiind dominați în startul partidei.

Din păcate, „vedete” au ajuns să fie foarte repede ultrașii din gruparea „Uniți sub tricolor”, care au afișat un banner cu mesaj politic, ceea ce a dus la întreruperea partidei pentru nu mai puțin de 50 de minute!
Inconștienței manifestate de către persoanele care au afișat un asemenea mesaj se alătură superficialitatea Jandarmeriei, care avea obligația să controleze toate materialele introduse pe stadion și, în mod clar, răspunderea oficialilor Federației Române de Fotbal, organizatoarea partidei, care ne-a obișnuit să blameze astfel de evenimente după ce se întâmplă în loc să încerce să le prevină!

Din fericire scenariul meciului pierdut cu 0 la 3 la masa verde a dispărut odată cu reluarea jocului și, slavă Domnului!, norocul a fost încă odată alături de noi, kosovarilor ratând o serie de ocazii și apoi având chiar și un eliminat, în minutul 42, în persoana vedetei Vedat Muriqi, de departe cel mai ofensiv și mai periculos jucător al adversarilor de astăzi.

După pauză tricolorii au preluat frâiele jocului și au avut prima mare ocazie să „spargă gheața” prin Stanciu, care a ratat un penalty (min 61) obținut inteligent de Florinel Coman.

Din fericire Nicolae Stanciu și-a luat revanșa și a marcat în minutul 83 cu un șut superb la capătul unei acțiuni de toată frumusețea în care Moruțan a înșirat patru adversari înainte de a pasa excelent.

După gol oaspeții s-au aruncat în atac, ceea ce a creat în sfârșit mult-doritele spații în defensiva kosovară iar Mihăilă a „recidivat” după dubla din Elveția și a punctat în prelungiri, în minutul 93.

Următoarele partide ale tricolorilor vor fi Belarus – România (12 octombrie, teren neutru, Budapesta) și România – Andorra (15 octombrie, Arena Națională).

Clasament Grupa I

1) Elveția 14 puncte
2) România 12 puncte
3) Israel 11 puncte
4) Belarus 4 puncte
5) Kosovo 4 puncte
6) Andorra 2 puncte

Foto: Alina Neagu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.