Nu va fi grevă la STB!

Foto: TPBI

Declanșarea conflictului de muncă în cadrul Societății de Transport București (STB) a fost evitată.

Conducerea Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti (STB) s-a întâlnit, ieri, cu viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, şi cu noul director general al Societăţii de Transport Bucureşti, Daniel Istrate, pentru a soluţiona problemele semnalate de sindicalişti şi a evita declanşarea conflictului de muncă în transportul public de suprafaţă, conform președintelui Sindicatului Transportatorilor din București, Vasile Petrariu.

Motivul tensiunilor dintre sindicat şi conducerea STB era acela al expirării Contractului Colectiv de Muncă (CCM) pe 31 august 2023 şi eşuarea negocierilor pentru un nou CCM. Și perioada de negociere pentru încheierea și semnarea noului CCM expirase, fără a se ajunge la un acord al părților, conform liderului sindicaliștilor de la STB.

După întâlnirea de ieri, Vasile Petrariu anunța că: „am convenit că, odată cu creştea salariului minim (… pe economie de către Guvern n.r.) , să acordăm, să spunem, o creştere în sumă fixă de de 300 lei, ceea ce este rezonabil deocamdată, urmând să mai discutăm zilele următoare la nivel de societate şi să stabilim pentru 2024 ce facem, în situaţia în care salariul minim se va majora şi se va ajunge la 3.750 de lei. Deci, practic, vom avea de clarificat diferenţa asta de la 3.300 la 3.750 lei. Credem că împreună vom găsi soluţii”.

Sindicaliștii mai solicitau și o reașezare a grilei de salarizare, pentru aliminarea inechităților dintre anumite categorii profesionale.

Astăzi, începând cu ora 10, delegația Sindicatului Transportatorilor din București se întâlnește, din nou, cu conducerea STB pentru a stabili de taliile și a face pași concreți pentru semnarea noului CCM.

În context, este interesant de menționat faptul că, pe data de 18 septembrie 2023, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Societăţii de Transport Bucureşti STB SA, prin decizia nr. 44/18.09.2023, Daniel Istrate a fost numit în funcţia de director general al STB SA.
Acesta îl înlocuieşte pe Adrian Criţ, căruia i-a expirat mandatul, iar Consiliul de Administratie nu i l-a mai prelungit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.