Muzeul Municipiului București dezvăluie „Mesaje săpate în piatră”

Muzeul Municipiului Bucureşti va găzdui timp de o lună, începând din 27 septembrie, expoziţia „Mesaje săpate în piatră„.

Această expoziție inedită își propune să recupereze memoria urbană asociată unor monumente ce au fost lăsate în umbră, după mai bine de jumătate de secol de la ultima lor inventariere. Proiectul inițiază un proces amplu de identificare, inventariere și documentare fotografică a crucilor din piatră din București care nu au rol funerar. Scopul final constă în crearea unei baze de date online, accesibilă pentru cercetare, alături de descifrarea inscripțiilor acestor cruci, pentru a le situa în mod cât mai precis în contextul temporal și spațial, cât și diseminarea informațiilor către comunitățile locale în cadrul cărora se găsesc crucile din piatră, precizezează MMB.

Expoziția face parte integrantă din proiectul „Mesaje săpate în piatră – digitizarea crucilor din piatră din București”, o inițiativă propusă și realizată de Muzeul Municipiului București, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național și coordonată de Cezar Petre Buiumaci.

În cadrul proiectului se desfășoară mai multe activități, printre care si lansarea web site-lui dedicat crucidinpiatra.ro și ateliere organizate cu elevii unor licee bucureștene aflate în preajma unor astfel de monumente în vederea formării unor transmițători de mesaj pentru cunoașterea vechilor obiceiuri ale locuitorilor Bucureștilor.

Expoziția tematică „Mesaje săpate în piatră” va fi deschisă publicului în perioada 27 septembrie – 28 octombrie 2023, oferind o oportunitate unică de a descoperi și înțelege mai bine acest important segment al patrimoniului cultural al Bucureștiului.

Mai multe informații despre proiect găsiti pe site-ul institutiei http://muzeulbucurestiului.ro/expozitia-tematica-mesaje-sapate-in-piatra/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.