Târgul Pâinii și Târgul ROM(a)NOR Interferences, în acest weekend, la Muzeul Satului din București

Foto: Facebook/ Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Târgul Pâinii de Ziua Satului Românesc

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” împreună cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale invită publicul în perioada 22-24 septembrie, la Ziua Satului Românesc.

Cu această ocazie, vizitatorii sunt invitați la Târgul Pâinii. Prin acest eveniment organizatorii doresc să aducă în atenția publicului complexitatea valențelor alimentului care ocupă un loc important în orice civilizație; astfel, se subliniază atât rolul social al pâinii, de aducere împreună a comunităților, cât și cel magico-ritualic, spiritual, de element apotropaic sau chiar oracular.

Lumea pâinii vi se deschide în curtea Muzeului Satului, de Ziua Satului Românesc, spre a-i cunoaște tainele și puterile nebănuite, bucurându-vă de nenumăratele arome și forme pe care le îmbracă, de la cea tradițională, ce amintește de copilăria din curtea bunicilor, până la cele mai surprinzătoare creații. Vor fi prezenți brutari artizani, producători, comunități, ambasade ale unor țări cu misiune în România, care ne vor prezenta tradițiile lor reunite în jurul pâinii noastre cea de toate zilele.

Târgul ROM(a)NOR Interferences

Tot în weekendul 22-24 septembrie Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti organizează cel de-al treilea târg meșteșugăresc din seria celor 4 prevăzute în proiectul ROM(a)NOR Interferences.

Vor fi prezenți 40 de meșteri romi din toată țara care își vor prezenta produsele și care vor susține și o serie de demonstrații pentru public.

În cadrul unor ateliere dedicate, copiii sunt invitați să învețe să lucreze arama pentru vase, să confecționeze bijuterii de argint, să sculpteze în lemn și să se bucure de magia și istoria florilor.

Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 14.00, are loc un dialog muzical internațional inedit între lăutari romi din România, Ungaria, Serbia și Bulgaria. La el vor lua partea Taraful București, Jánoska Béla Band și Emil Angelov, alături de un taraf bulgaro-sârbesc.

Vineri, 22 septembrie:

  • 9.00 – 19.00: târg, demonstrații meșteșugărești și ateliere gratuite pentru copii

Sâmbătă, 23 septembrie:

  • 9.00 – 19.00: târg, demonstrații meșteșugărești și ateliere gratuite pentru copii
  • 14.00 – 18.00: spectacol artistic – dialog muzical internațional rom între Taraful București, Jánoska Béla Band și Emil Angelov, alături de un taraf bulgaro-sârbesc

Duminică, 24 septembrie:

  • 9.00 – 19.00: târg, demonstrații meșteșugărești și ateliere gratuite pentru copii.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.