VIDEO: Cornel Ilie (VUNK) – „Tenisul este un un hobby uriaș pentru mine”

Foto: Alexandru Dolea

În acest weekend, se desfășoară cea de-a 4-a ediție a turneului caritabil „Tenis pentru Fapte Bune”, o competiție sportivă pentru jucători de tenis amatori care doresc să se mențină activi și să se bucure din plin de șansa de a practica un sport pe care îl iubesc.

Foto: Alexandru Dolea

De asemenea, acțiunea lor sprijină tinerii din medii vulnerabile din România în lupta pentru o viață normală.

Cornel Ilie de la Vunk este ambasador al acestui eveniment, joacă tenis și a vorbit despre asta în ediția specială a emisiunii De10xRomânia cu Răzvan Petre, de vineri, 22 septembrie 2023.

„Asociația care organizează acest turneu, eu am norocul să mă placă oamenii de acolo și să mă invite în fiecare an să facem această acțiune împreună. Ei se ocupă cu ajutorul tinerilor instituționalizați din România, a celor care reprezintă o bună parte a tineretului care nu are șanse, pentru că ies din instituțiile în care sunt găzduiți și intră într-o societate fără nicio pregătire. Cei mai mulți dintre ei ajung la știri făcând tot felul de lucruri (…) în ideea în care presupunem că statul îi ajută pe ceilalți, dar nici măcar pe ceilalți nu-i ajută foarte mult. (…) Sunt niște oameni care se gândesc să-i ajute și pe cei pe care nimeni nu-i bagă în seamă, pentru că toți suntem atenți la copiii mici”.

Turneul se desfășoară la simplu și la dublu, masculin și feminin, iar care se înscriu pe site-ul turnelui plătesc o taxă care va contribui la susținerea cauzelor.

Ambasadori de renume susţin turneul, printre aceștia numărându-se sportivi de performanţă, artişti cunoscuţi şi personalităţi media, precum Gabriela Ruse, Raluca Olaru, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan, Horia Tecău, Virgil Stănescu, Ana Maria Brânză, Cornel Ilie, Sore Mihalache, Cătălin Bordea, Eli Vorbeşte (Neicuţ), Aluziva, Cristian China Birta, Cristian Mîndru, Dragoş Suciu, Cosmin Cernat şi Constantin Rudniţchi.

Sâmbătă, 23 septembrie, de la 10:30, Cornel Ilie va face echipă cu Sore în meciul împotriva echipei formate din tenismena Raluca Olaru și actorul Anghel Damian.

„Joc prima data împreună cu Sore, în echipă de dublu. Având în vedere că de cealaltă parte este Raluca Olaru, jucătoare profesionistă la dublu, probabil că o să se termine meciul foarte repede. (…) Acum 4 ani, la prima ediție, am jucat la simplu, eu cu Gabriela Ruse, cred că a fost 6-0 sau 6-1. Cred că am luat un game, dar cred că a greșit ea game-ul ăla de l-am câștigat. Acum un an, de exemplu, am jucat eu cu Horia Tecău în echipă și Andrei Pavel cu Horia Brenciu (…) E o campanie care nu se oprește mâine sau poimâine când este turneul.

Foto: Alexandru Dolea

E o acțiune care funcționează tot anul, dar acest weekend atrage atenția. Tot timpul se întâmplă lucrurile astea. Din an în an este și mai mare acțiunea și mai mare și mai mare. Așa cum ai spus, apar din ce în ce mai mulți oameni din mai multe domenii care vorbesc despre lucrul ăsta”, a mai spus Cornel Ilie de la Vunk, în emisiunea De10xRomânia.

Turneul „Tenis pentru Fapte Bune” are loc la Pescariu Sports&Spa.

Organizatorii vor să strângă fonduri pentru a genera 6.000 de fapte bune, fiecare dintre ele având rolul de a oferi suport tinerilor care se află în tranziţia din sistemul de protecţie a copilului către viaţa pe cont propriu.

Acţiunile concrete sunt sprijinirea lor pentru continuare studiilor, consiliere psihologică şi vocaţională şi asigurare de resurse necesare pentru integrarea în societate şi pe piaţa muncii.

În România, doar unul din 40 de tineri care părăsesc sistemul de protecţie a copilului reușeşte să se angajeze legal, iar țara noastră ocupă, din păcate, un loc fruntaş în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte victimele traficului de persoane.

Turneul caritabil „Tenis pentru Fapte Bune” este organizat de Asociaţia The Social Incubator, în parteneriat cu Eurosport România şi Warner Bros. Discovery și se va încheia pe 24 septembrie.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Autor: Adelina Tocitu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.