Noaptea Cercetătorilor Europeni se apropie!

Foto: Noaptea Cercetatorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni aduce evenimente în care cercetători și reprezentanți ai lumii universitare se întâlnesc cu publicul, cu scopul atragerii tinerilor înspre cercetare și al promovării ideii că știința contează pentru viața de zi cu zi.

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria Acțiunilor Marie Sklodowska-Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

În 2023, Noaptea Cercetătorilor Europeni este organizată la nivel național în 28 orașe pe 29 septembrie. La București, evenimentul are loc la Casa Universitarilor (Str. Dionisie Lupu, nr 46), între orele 16:00 și 21:00.

Experimente inedite, prezentări ale proiectelor de cercetare, demonstrații ale ultimelor descoperiri științifice și tehnologice, ateliere de lucru interactive, jocuri și concursuri – sunt doar câteva dintre activitățile pregătite pentru publicul larg.

Intrarea este liberă.

Mai multe informații despre eveniment puteți afla luni, de la ora 09:30, în matinalul București FM, de la Andra Irimia, coordonator promovare pentru Noaptea Cercetătorilor Europeni.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.