Spectacolul naturii, la Dâmboviţa Delivery!

Foto: Nod Makerspace/ facebook

Râul Dâmbovița prinde viață în acest weekend. Dâmboviţa Delivery 2023, evenimentul manifest organizat de Nod Makerspace şi Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23, va revitaliza segmentul de râu şi parte din Splaiul Unirii în zona Timpuri Noi – Mihai Bravu.

Bucureștenii şi turiştii vor avea prilejul să se bucure de un spectacol al naturii prin culoare, muzică şi activităţi pentru toate gusturile şi vârstele.

Într-o eră în care tehnologia acaparează şi ne îndepărtează de natură, evenimentul manifest Dâmboviţa Delivery 2023 ne invită să ne reconectăm cu apa.

În cadrul proiectului „Săptămâna europeană a dezvoltării durabile: Dâmboviţa Delivery 2023”, a fost lansat ansamblul de mobilier stradal „Dâmboviţa Apă Dulce” – soluţia propusă pentru a avea un râu cu apă curată. O cişmea publică, unde este filtrată apa din Dâmboviţa, a fost instalată deja pe Splaiul Unirii, în zona Timpuri Noi. Aceasta face parte dintr-un ansamblu care include şi un sistem de iluminat, un loc de odihnă, precum şi un mecanism de colectare a deşeurilor din apă.

Pe 23 şi 24 septembrie, participanţii la eveniment au ocazia să descopere râul Dâmboviţa dintr-o perspectivă nouă, prin plimbări pe apă cu canotcile PATZAIKIN, iar iubitorii de sporturi pe apă vor putea să se bucure în siguranţă de o diversitate de activităţi nautice, de la caiac la paddleboard, într-un cadru urban reconectat la natură, prin redefinirea relaţiei vizitatorilor festivalului cu apa care străbate oraşul.

De asemenea, două scene vor găzdui sesiuni cu selecţii muzicale oferite de DJ locali, creând atmosfera perfectă pentru dans şi distracţie. Iubitorii de teatru vor avea parte de reprezentaţii cu actori talentaţi, iar galeriile şi expoziţiile de artă din cadrul evenimentului manifest vor oferi un spaţiu de contemplare şi apreciere ale artelor vizuale contemporane.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.