O zi de sâmbătă cu un City Break de sărbătoare pentru bucureșteni, de ziua orașului lor!

Între 20 şi 24 septembrie 2023, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, marchează împlinirea a 564 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului prin organizarea proiectului „Zilele Bucureştiului”, o serie de evenimente culturale la ARCUB – Hanul Gabroveni, în cadrul Piaţa Festivalului Internaţional George Enescu şi în cadrul Străzi deschise – Bucureşti, Promenadă urbană.

București Fm a ieșit sâmbătă în stradă pentru a sărbători împreună cu ascultătorii săi Zilele Bucureștiului. Live, de pe Calea Victoriei, bucureștenii au avut parte de o ediție a emisiunii City Break altfel, conectată la evenimentele culturale organizate de ARCUB și Primăria Capitalei și la cei care au ales să își petreacă weekendul pe străzile deschise ale Capitalei.

Tiberiu Păun, maestrul de ceremonii al acestei ediții City Break, a ridicat ștacheta distracției,  de la microfonul București Fm. A promis premii și s-a ținut de cuvânt.  Ascultătorii prezenți la eveniment au fost invitați să depene amintiri despre vacanță împreună cu Tiberiu, iar în urma tragerii la sorți au plecat cu biletele care le vor deschide ușa unui teatru bucureștean.

 

Raluca Ganea, șef serviciu Proiecte Culturale -ARCUB, a fost prezentă în ediția specială a emisiunii City Break,  și a oferit detalii despre programul “Zilele Bucureștiului”, pus la cale pentru a întâmpina gusturile oricărui trecător. Dansuri stradale, muzica micului Paris, fotografii, hărți de arhivă, sunt promisiunile organizatorilor, până pe 24 septembrie, în centrul Capitalei.

Cum ne-a fost și ce la ce să ne așteptăm în viitor, ne-au răspuns astrele, live, de pe Calea Victoriei,  prin intermediul purtătorului lor de cuvânt, astrologul Alina Mihaela Gîfu,  invitata și consultanta permanentă a lui Tiberiu Păun, pentru predicții astrale și un horoscop de luat în seamă.

Printre surprizele pregătite de Tiberiu Păun pentru ediția specială City Break s-a aflat și dansul.  Daniela Samoil, inițiatorul și coordonatorul proiectului “Noaptea Dansului” ne-a oferit, la microfonul București Fm, detalii despre acest proiect, aflat acum la a doua sa ediție, care a făcut comunitatea să-și scuture oboseala acumulată și să danseze.

Cei care au ales să se bucure de o zi pe Străzile Deschise ale Bucureștiului au putut alege să se delecteze și cu vizionarea piesei de teatru „D᾿ale carnavalului”, un spectacol-lectură interactiv cu actorii Mihaela Mihăescu (Mița Baston), Gabriela Porumbacu (Didina Mazu), Cristi Toma (Iordache), Mihai Răzuș (Iancu Pampon), Mihai Baranga (Nae Girimea), Dragoș Mușat (Crăcănel), Mihai Căpățână (Catindatul), Ionel Nițulescu (Ipistatul) (în cadrul proiectului artistic „Ochii minții”) sau de un spectacol de dans indian (Meera Diverse Services & ARCUB) – proiect câștigător al Apelului deschis pentru completarea programului artistic „Străzi deschise”, iar cei mici s-au putut delecta cu Turtița fermecată un atelier de teatru pentru copii care are la bază bine-cunoscuta poveste din folclor „Turtița năzdrăvană” (Teatrul „Ion Creangă”) și cu alte câteva spectacole de teatru puse în scenă de Teatrul de Animație Țăndărică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.