VIDEO: Ana Cristache : „Punem accent pe legăturile create între copii și voluntari!”

„Fă bine ca să fim bine” –1000 de voluntari pentru 3000 de copii -campania de recrutare la nivel național (București și alte 24 de județe), a Asociației Ajungem Mari. Am vorbit despre această campanie cu Ana Cristache, director general Ajungem Mari, invitata lui Răzvan Ursuleanu #InComunitate.

„Pașii pentru a deveni voluntar sunt training, testare psihologică și repartizarea la activitățile cu copiii. Asta se va întâmpla undeva în luna noiembrie, vorbesc despre mersul efectiv la copii și începerea activităților. Până atunci îi așteptăm să se scrie pe site-ul nostru, www.ajungemmari.ro, secțiunea devino voluntar, este un formular pe care trebuie să-l parcurgă, să raspundă întrebărilor. Vor primi un e-mail. Vom face acest training, această pregătire care va dura 6-7 ore, apoi testarea psihologică, care este online, iar după aceea semnează documentele.”, a spus Ana Cristache, director general Ajungem Mari.

Cei de la Ajungem Mari caută 1000 de voluntari pentru 3000 de copii. Oameni care își doresc să dăruiască ceva, mai ales timp de calitate pentru copiii care au mare nevoie de exemple în viață, de mentori care să le ghideze pașii către viitor. Perioada de voluntariat durează 8 luni, din 15 noiembrie 2023 până în 30 iunie 2024 dar, la cerere, voluntariatul poate dura și mai mult.

„Este important să aibă vârsta peste 16 ani și sunt binevenite și persoanele mature până la 77 de ani. Persoane care au 2-3 ore pe săptămână să le dedice copiilor și tinerilor cu care noi lucrăm, să facă activități diverse, adică nu trebuie să știi matematică neapărat sau fizică ori chimie. Poți să fii bun sau să ai o pasiune în ceea ce privește artele sau sportul. Poate vrei să faci drumeții sau să înveți pe copii să fie prietenoși cu natura, noi îi așteptăm pe toți cu drag.”, a precizat Ana Cristache, director general Ajungem Mari.

Este necesar ca perioada de voluntariat să se întindă pe o perioadă mai lungă, iar
asta pentru că acești copii au nevoie de stabilitate, de dăruire, de un prieten pe care să se poată baza, de implicare. „Noi punem accent pe legăturile create între voluntari și copii”, spune Ana Cristache, director general Ajungem Mari.

„Se creează niște legături, și noi punem accent pe legăturile create între voluntari și copii, nu neapărat pe cunoștințele pe care le are voluntarul sau pe temele pe care le abordează
acesta. Timpul petrecut cu acel copil, faptul că este un exemplu, faptul că îi deschide, nu știu, alte căi, pe care poate altfel nu le-ar avea.”

Supraviețuirea fiecăruia dintre noi depinde și de educație. Cu cât ești mai informat, cu atât șansele tale la o viață mai bună cresc. Acest tip de voluntariat oferă cunoștințe diverse, meditații, consiliere vocațională, sentimentul de acceptare și, poate cel mai important, acel know-how care te ajută să ajungi un adult responsabil și capabil să-și trăiască viața frumos.

„Totul a pornit, de fapt, de la educație. Îl înveți pe copil să pescuiască și nu îi dai peștele în fiecare săptămână, ci îl înveți în fiecare săptămână să pescuiască, ca atunci când devine adult să se descurce singur.”, a mai spus Ana Cristache, director general Ajungem Mari.

Află aici tot ceea ce vrei să știi despre campania Asociației Ajungem Mari – „Fă bine ca să fim bine”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.