„Turismul și investițiile verzi” – tema din 2023 a Zilei Mondiale a Turismului

Foto: unwto.org

Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită, din 1980, în fiecare an pe 27 septembrie pentru a sensibiliza opnia publică si guvernele cu privire la importanța turismului și impactul acestuia asupra societății noastre.

Această zi este folosită si pentru conștientizarea provocărilor globale prezentate în Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă dar și pentru a sublinia eforturile pe care industria turismului le poate depune pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Organismul global responsabil de promovarea turismului este
Organizația Mondială a Turismului a Națiunilor Unite (United Nations World Tourism Organization – UNWTO), iar data de 27 septembrie a fost aleasă întrucât în această zi UNWTO și-a adoptat statutul. Statutele sunt considerate repere în spațiul turistic global.

Adunarea Generală a UNWTO a decis, în octombrie 1997 să desemneze în fiecare an o țară gazdă care să acționeze ca partener al Organizației la promovarea Zilei Mondiale a Turismului. Pentru 2023 gazda a evenimentelor ce marchează Ziua Mondiala a Turismului este Arabia Saudită, tema sub care se desfăsoară conferintele din Ryad este „Turismul si Investițiile verzi”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.