Sectorul 1 investește în confortul cetățenilor și aspectul orașului

Sursa foto: Mircea Apostolescu

În luna februarie 2021, pasajele pietonale „Majestic”, „Comedia”, „Victoria” și „Englez”, care asigură trecerea dintre Calea Victoriei și Strada Academiei, erau luate, prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 1 nr. 46/2021, din administrarea ADP S1 și trecute în subordinea primarului Sectorului 1.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Pasajele ar fi urmat să fie reabilitate pentru că ofereau o imagine dezolantă, în centrul Capitalei.

Astăzi, la peste doi ani și jumătate de la trecerea lor în subordinea directă a primarului pentru a fi reabilitate, pasajele oferă aceeași imagine dezolantă.

Buticăreala de ani ’90, spațiile comerciale părăsite, pereții plini de mâzgălituri ale unor asa-ziși artiști urbani, iluminatul deficitar, mizeria și promiscuitatea te fac să eviți aceste pasaje.

Toalete publice reabilitate dar închise!

În schimb, primăria din Banu Manta a reabilitat, pe banii contribuabililor, trei toalete publice aflate în Herăstrău, chiar la intrarea dinspre Pavilionul „H”, în Parcul Kiseleff și una subterană la intersecția Bulevardului Dacia cu Calea Griviței și strada Mircea Vulcănescu.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Numai că, din februarie, când s-au finalizat lucrările de reabilitare, toaletele au rămas închise. Noroc că, lângă cea din Kiseleff, se află o toaletă inteligentă a Primăriei Capitalei.

Între timp, de curățenie și de întreținere nu se mai ocupă nimeni. Așa că, pe pereți, au început să apară graffiti-urile, iar mizeria a început să se strângă în jurul proaspetelor investiții ale Primăriei Sectorului 1.

Aici se odihnesc banii dumneavoastră…

În schimb, atrag atenția, în mod deosebit, lucrările pentru „amenajarea” terenului de la toaleta publică subterană, de la intersecția Calea Griviței cu Bulevardul Dacia și Strada Mircea Vulcănescu.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Mulți metri cubi de pământ așezați formează un fel de tumul, care limitează vizibilitatea șoferilor. Nu sunt îngropate, aici, cine știe ce căpetenii ale unor triburi migratoare, ci sunt îngropați banii contribuabililor.

Tumulul este brăzdat de sute de metri de furtun ce șerpuiește printre niște vegetale a căror eficiență peisagistică și frumusețe decorativă sunt îndoielnice, aspectul fiind acela al unui deșert nămolos.

No man’s land, în centrul Bucureștiului?!

La limita dintre Sectoarele 1 și 2, în imediata apropiere a Grădinii Icoanei și în proximitatea Bisericii Anglicane, se găsește un spațiu public pietonal.

Acesta a fost amenajat de către Primăria Municipiului București, prin 2010, pe vremea lui Sorin Oprescu, cu ocazia festivităților prilejuite de Ziua Europei din acel an. Spațiul urma să fie dedicat ideii de „Europă Unită”.

Acum, după atâția ani de zile de la amenajarea piațetei, zona arată neîngrijită și în continuă degradare.

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Ierburile și buruienile au crescut nestânjenite printre rândurile de piatră cubică. S-au și uscat. Pe bucățile mari de bazalt, amplasate în scop ornamental, diverși „artiști urbani” și-au revărsat fanteziile. Nici de curățenie nu pare să se mai ocupe cineva.

La solicitările de intervenție făcute de Grupul de Iniţiativă Civică Icoanei-Ioanid, atât Primăria din Banu Manta, cât și cea de la Obor au răspuns că zona nu s-ar afla în competența lor administrativă.

Am întrebat și noi autoritățile locale, încercând să aflăm în a cui incompetență administrativă se află acest spațiu public.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.