Încă doi ani de așteptare pentru lărgirea Prelungirii Ghencea?

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Termenul realist pentru finalizarea lucrărilor de lărgire a Prelungirii Ghencea ar fi de doi ani, din acest moment, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Până acum, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane a reușit să efectueze doar 40% din lucrările de pe primul tronson al șantierului și peste 90% din cele de pe tronsonul al doilea. Lucrările pentru următoarele două tronsoane și parcarea de tip park&ride urmează să fie scoase la licitație, conform edilului șef.

„Acolo sunt patru sectoare. Sectorul unu este undeva la 40%, azi – cel care pleacă de la stadion (… Ghencea n.r.). Al doilea sector este la 95-98%. Sectoarele trei, patru și park&ride-ul vor fi scoase în achiziție.

S-a făcut formalistica, în sensul că s-a decupat din proiect, s-au decupat aceste sectoare. Direcția Investiții a făcut documentația pentru ieșirea pe achiziție. Acum mai verifică cei de la Achiziții. E o chestiune de probabil o săptămână, până când o să ieșim pe SEAP. 
Deci, o să ieșim pe SEAP cu segmentul trei, cu segmentul patru, park&ride și linia de tramvai.

Să zicem așa: o să fie cam două luni și jumătate, deci, în trei luni de acum, o să fie depunerea ofertelor. O să mai dureze cam două luni evaluarea ofertelor și, deci, semnarea contractelor. Și, de atunci – o să fie o fază scurtă de reproiectare, pentru că proiectarea a fost defectuoasă, și, după aceea, aș zice un an și jumătate. Deci, doi ani din momentul ăsta. Cam ăsta e termenul realist”, a declarat Nicușor Dan.

Cu mai bine de un an în urmă, Primăria Sectorului 6 se oferise să preia lucrările la tronsonul unu al Prelungirii Ghencea, pe care edilul Ciprian Ciucu se angaja să le finalizeze în opt luni.

Ciucu afirma atunci că din informațiile sale, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane nu are capacitatea de a finaliza lucrările de lărgire a Prelungirii Ghencea.

Mai târziu, edilul din Calea Plevnei acuza Trustul de Clădiri Metropolitane că a abandonat, în mod premeditat, lucrările din Prelungirea Ghencea.

Din economia totală a proiectului, Administrația Firea a reușit să ducă lucrările undeva la 10%, iar, în actualul mandat, ele au fost duse numai la 12%, mai afirma primarul Sectorului 6.

Aceeași companie municipală reușea, însă, să finalizeze, la începutul lui septembrie, lucrările la Pasajul Doamna Ghica, din Sectorul 2.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.