Acțiuni ale polițiștilor în zona centrală a Capitalei pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

Foto: Politia Capitalei/ facebook

Poliția Sectorului 4 a acționat miercuri pentru asigurarea unui climat de siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale, precum și a combaterii traficului și consumului ilicit de droguri în zona centrală a Capitalei, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale.

Poliția Capitalei informează că, în urma activităților desfășurate, la data de 4 octombrie, au fost identificate și legitimate 60 de persoane și au fost efectuate 17 controale corporale și ale bagajelor, în zona centrală a Capitalei.

În acest context, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor de conviețuire socială.

La nivelul Poliției Capitalei sunt desfășurate, în permanență, activități pentru asigurarea unui grad corespunzător de siguranță în segmentul stradal, avându-se în vedere prevenirea victimizării, reducerea fenomenului criminogen din zonele vulnerabile ale Municipiului București, precum și pentru identificarea persoanelor pretabile la săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului. Totodată, se acționează și pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

De asemenea, una dintre prioritățile acestor activități este și prevenirea și controlul bolilor infecțioase și acordarea de asistență de specialitate persoanelor vulnerabile, fără adăpost și fără resurse financiare, precum și a celor consumatoare de substanțe interzise, asigurându-se, pentru acestea condiții decente de cazare în cadrul centrelor de asistență socială de la nivelul Capitalei, de către instituțiile cu atribuții în domeniu.

Structurile Ministerului de Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune. Acțiunile vor continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.