Sector 6: A început campania de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân

Sursa foto: Alina Decu

A început campania de sterilizare şi microcipare a câinilor cu stăpân din Sectorul 6.

Reprezentanţii autorităţii locale au scris, pe Facebook, că s-au efectuat primele microcipări în gospodării, iar de săptămâna viitoare se vor face, în paralel, şi sterilizări într-un cabinet mobil. Au precizat că prin această campanie, care se va derula până la finalul anului, pot fi sterilizaţi şi microcipaţi gratuit circa 1.600 de câini cu stăpân. Tot gratuit este asigurat transportul şi tratamentul postoperator.

Pentru a beneficia de campanie, cetăţenii interesaţi trebuie să îşi facă programare la numărul de telefon 0760.257.402. Microciparea se face pe loc, iar sterilizarea – la un cabinet mobil aflat zilnic într-o anumită zonă. Masculii se pot steriliza începând cu vârsta de 6 luni, iar femelele de la 8-10 luni.

Sterilizarea durează maximum 20 de minute şi nu este dureroasă, iar printre avantajele sale se numără acelea că reduce tendinţa câinilor de a fugi de acasă, îi face mai liniştiţi, mai calmi, previne perioadele de năpârlire din cauze hormonale, apariţia unor boli grave, atât la femelă, cât şi la mascul. Cu 24 de ore înainte de operaţie, câinele nu trebuie să mănânce nimic. Poate doar să bea apă, iar ulterior, după operaţie, până a doua zi, nu trebuie să mănânce, nici să bea apă, conform sursei citate.

Conform legii, sterilizarea şi microciparea câinilor sunt obligatorii, iar nerespectarea prevederilor se pedepseşte cu amenzi de până la 10.000 de lei. Pe piaţă, o microcipare şi o înregistrare în Registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân costă minimum 100 de lei, iar o sterilizare porneşte de la 200 de lei şi poate depăşi 1.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.