Toamna Horticolă Bucureşteană – Ziua Recoltei, în campusul Agronomie-Herăstrău

Peste 100 de expozanţi din domeniul horticulturii vor fi prezenţi, în campusul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, de joi până duminică, unde vor prezenta o gamă variată de plante, bulbi, flori, produse pentru grădinărit şi delicii tradiţionale, în cadrul evenimentului Toamna Horticolă Bucureşteană.

Facultatea de Horticultură prezintă şi oferă spre degustare numeroase soiuri şi hibrizi româneşti, de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi şi ardei.

Printre vedetele acestei ediţii se numără strugurii de masă, dar şi specii pomicole noi – asimina, ziziphus şi kiwi. Floricultura îşi pune şi ea amprenta cu o conferinţă despre Saga Go-ryu susţinută de Yukiko Tanaka, profesoară de Ikebana şi Ceremonia Ceaiului – ‘Ikebana vine din Kyoto’.

Sâmbătă vor putea fi vizitate loturile demonstrative cu smochin, kiwi, kaki, rodii, curmal dobrogean şi va fi prezentat primul sistem ‘Hortivoltaic’ care produce energie electrică şi protejează de soarele excesiv cultura de asimina/banana nordului.

De asemenea, vor putea fi vizionate cele mai moderne tehnologii pentru cultura protejată a arbuştilor fructiferi cu sisteme inteligente de digitalizare folosite în pomicultură.

Pe parcursul celor patru zile vor fi prezentate noutăţile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV – AgroBioLife spre informarea fermierilor, companiilor, dar şi pasionaţilor de horticultură. Nu vor lipsi sucurile naturale, obţinute la Staţiunea Didactică de Cercetare-Dezvoltare Agronomică Moara Domnească, îngheţata artizanală şi numeroase alte produse inedite, alături de must şi vinul universitar produs la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură şi Vinificaţie Pietroasa.

Totodată, se vor expune şi comercializa pomi şi arbuşti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produşi la Pepiniera Istriţa.

Descoperă programul evenimentului AICI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.