„Ne vedem în Monaco”- o carte ca o vacanță

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac romanele de dragoste cu eroine frumoase și celebre, atunci cartea „Ne vedem în Monaco”, scrisă de Hazel Gaynor și Heather Webb și apărută în traducere românească la editura Leda, este lectura potrivită pentru dumneavoastră în acest weekend.

Acțiunea cărții se petrece pe fundalul poveștii de dragoste neobișnuite dar și a pregătirii nunții dintre frumoasa și celebra Grace Kelly și prințul Rainer de Monaco. Totuși, mai sunt și alte personaje care vă vor cuceri precum Sophie Duval, o creatoare de parfumuri și puțin enervantul –la început- reporter britanic James Henderson.

Decorul unde au loc interacțiunile dintre ei este unul ca de film: soare, Coasta de Azur, iahturi, starurile venite la Festivalul de Film de la Cannes, paparazzi.

Sigur, cea mai urmărită vedetă este Grace Kelly. Reporterii și, mai ales, paparazzi, se țin după ea, iar celebra actriță încearcă să scape de ei în cele mai neașteptate feluri.

Sigur, le răspunsese la întrebări zâmbitoare chiar dacă la sosirea la Cannes era obosită, însă un reporter britanic o urmărea cu insistență, așa că ea alege să se „ascundă” într-o mică parfumerie, cea a Sophiei Duval. Pentru creatoarea de parfumuri întâlnirea a fost o adevărată surpriză.

Mai mult decât atât, între cele două femei ia atunci naștere o prietenie care va dura vreme de 30 de ani.

Această primă întâlnire cu starul de cinema o va entuziasma pe Sophie Duval care, parcă trezită dintr-o dată la viață după moartea tatălui ei, și el creator de parfumuri, își amintește de marele ei vis: acela de a crea un parfum atât de special cu care pur și simplu să cucerească lumea.

Începe să viseze din nou și tocmai această visare o face să întârzie la cina unde fusese invitată de iubitul ei, care părea să aibă toate calitățile: frumos, inteligent-știa să scoată bani din orice afacere, fie ea cât de mică-și, pe deasupra, era și foarte bogat.

Avea toate calitățile dar și un defect: acela de a-și descuraja iubita: îi amintește că parfumurile ei au succes doar pe plan local și dacă ar vrea să lanseze ea un parfum –oricât de special-ar fi un eșec deoarece nu se va putea lupta cu marile branduri consacrate. De asemenea, aceasta nu își va permite deoarece nu are destui bani și, mai ales, trebuie să aibă grijă de mama ei care avea probleme de sănătate.

James Henderson nu poate uita scurta întâlnire cu Sophie Duval, așa că în ciuda vinovăției pe care o simte atunci când va fi nevoit să plece de lângă fiica sa, acceptă să fie reporter la ceea ce, la momentul respectiv, avea să se numească „nunta secolului”. Astfel, acesta se îmbarcă, la  New York, pe vasul care o ducea pe  Grace Kelly si pe invitații ei la Monaco. Pe măsura ce se face simțită febra nunții, iar pasiunile și spiritele se aprind, James și Sophie, ca și prințesa Grace, trebuie să decidă ce sunt dispuși să sacrifice pentru dragoste.

Ce vor decide fiecare și cum le va influența destinul rămâne să citiți în romanul „Ne vedem în Monaco” și să aflați singuri. Eu nu vă mai spun decât că nu veți mai lăsa cartea din mână până când nu veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.