Rămâne de Văzut: Premierele weekendului în cinematografe

Din acest weekend, la cinema, vin noi productți ce merită văzute. La 34 de ani de la Revoluția din 1989, ne reîntâlnim cu momente din acele vremuri, în noul film al lui Tudor Giurgiu – ”Libertate”. Din distribuţia dramei inspirate din fapte reale, fac parte actorii Alex Calangiu, Iulian Postenicu, Cătălin Herlo, Ionuţ Caras, Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Mirela Oprişor, Leonid Doni și Cuzin Toma. Scenariul este scris de Cecilia Ştefănescu şi Tudor Giurgiu, după o idee de Nap Toader.

Sibiu, decembrie 1989. În haosul și panica generate de protestele mulțimii împotriva autorităților, o unitate de miliție devine ținta unui asalt violent. Situația degenerează într-o confruntare sângeroasă între soldați, milițieni, securiști și civili. Încercând să scape de asediu, căpitanul de miliție Viorel e capturat și acuzat că e terorist.

Filmul ”Libertate” al lui Tudor Giurgiu a avut premiera de gală, luni 2 octombrie, la Sala Palatului. 

Tot pe marele ecran pe Isabelle Huppert o vedem în pelicula ”Mon crime” / ”Crima este a mea”, în regia lui François Ozon.

Teatral, cu un aer retro, filmul lui Ozon are în distribuție actori de marcă ai cinematografiei franceze precum Isabelle Huppert, Fabrice Luchini, Dany Boon și André Dussollier, alături de cele două tinere protagoniste, Nadia Tereszkiewicz (câștigătoare a unui premiu César pentru debut în Les Amandiers) și Rebecca Marder (Simone, Une jeune fille qui va bien).

O comedie veselă cu aer de vodevil (…) și un complot cu toate ingredientele posibile: crime, evacuări, iubiți, actrițe eșuate, procese, sorority și un strop de Me Too.” – spune o cronică a publicației spaniole El Pais.

Omagiu adus comediei bulevardiere, noul film al al cunoscutului regizor François Ozon duce feminismul modern în Parisul anilor ‘30. Cu o distribuție admirabilă, în care se regăsesc generații diferite de actori francezi, Ozon spune cu ritm și umor povestea a două tinere care se aliază împotriva unui sistem nedrept cu femeile.

Madeleine Verdier, o actriță fără bani, este acuzată de uciderea unui producător celebru. Cu ajutorul celei mai bune prietene, Madeleine reușește să convingă că a comis crima în autoapărare. Atunci începe o viață de glorie și succes, dar până la urmă adevărul iese la iveală.

”Crima este a mea”/ ”Mon Crime”, ultimul film din trilogia în care se regăsesc 8 femmes și Potiche, a înregistrat peste 1 milion de spectatori în Franța și este o adaptare liberă după piesa de teatru din 1934, „Mon crime”, de Georges Berr și Louis Verneuil. Filmul este distribuit în cinematografe de Independența Film.

Cine aștepta continuarea francizei ”Exorcistul”, îl poate vedea acum, pe marele ecran, pe ”Cel care crede”. În pelicula horror regizată de David Gordon Green ne reîntâlnim cu legendara actriță Ellen Burstyn, în vârstă de 90 de ani, laureată a Premiului Oscar, și cea care a jucat in prima producție din 1973. Alături de ea vin actorii Leslie Odom Jr. si Ann Dowd.

”The Exorcist: Believer” este continuarea filmului din 1973 despre o fetiță de 12 ani care este posedată de o entitate demonică misterioasă și despre mama ei care se vede obligată să ceară ajutorul a doi preoți pentru a o salva.

Bazat pe romanul „The Exorcist” de William Peter Blatty, filmul din 1973 a adunat atât controversele, cât și aprecierea criticilor.

Iar acum, la cinci decenii de când filmul inițial a șocat publicul pentru prima dată cu premisa terifiantă, imaginile îngrozitoare și spectacolele care depășesc limitele, regizorul David Gordon Green, revine cu povestea de groază pulp fiction din ”Exorcistul: cel care crede”. The Exorcist: Believer nu este singurul film de groază ce va fi lansat luna aceasta. Prequelul Stephen King Pet Sematary: Bloodlines, va fi lansat si el pe Paramount+ , iar adaptarea cinematografică Five Nights at Freddy’s se vede în cinematografe din 27 octombrie. ”The Exorcist: Believer” este distribuit în cinematografele de la noi de RoImage2000.

Daca nu te pasionează genul horror, alege comedia ”Dumb Money” / ”Norocul prostului”. S-au asigurat de faptul că vei râde cu poftă, actorii Seth Rogen, Paul Dano, Pete Davidson, Anthony Ramos, Myha’la Herrold și Vincent D’Onofrio.

Ca o trimitere la lupta dintre David și Goliat, ”Dumb Money” spune povestea bazată pe întâmplările nebunești, dar reale, care au făcut ca oameni de rând să învingă Wall Street-ul la propriul joc transformând GameStop (un magazin de jocuri video) în cea mai „fierbinte” companie din lume.

Acestea sunt noutățile pentru cinefiliAvem ce vedea la cinema, de ascultat e bucurestifm.ro.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.