VIDEO: Verstappen a devenit triplu campion mondial în Formula 1!

Max Verstappen a devenit campion mondial la F1 pentru a treia oară în cariera sa. Pilotul olandez a ajuns la această performanță după ce cucerise titlul mondial și în anii 2021 și 2022.

Reprezentantul celor de la Red Bull a pus mâna pe „coroană” după cursa de sprint desfășurată în Qatar. Pilotul din Țările de Jos a terminat întrecerea pe poziția secundă, în spatele pilotului australian de la McLaren, Oscar Piastri.

În decursul zilei de 8 octombrie, va avea loc Marele Premiu al Qatarului, dar rezultatul pe care îl va înregistra Verstappen nu va influența succesul mondial al acestuia. Pilotul olandez a reușit să își asigure al treilea triumf mondial la rând încă de dinaintea ultimei curse din „Golf”.

Actualul campionat de F1 se va încheia după 6 curse, care vor fi găzduite de Qatar, SUA, Mexic, Brazilia, SUA și Emiratele Arabe Unite. Singura amenințare pentru sportivul batav ar fi putut veni din partea mexicanului, Sergio Perez, coleg de echipă. Totuși, pilotul celor de la Red Bull a fost nevoit să părăsească circuitul, din cauza unui incident cu Esteban Ocon, în tururile de început.

Max Verstappen a ajuns la aceleași cifre cu piloți extrem de consacrați din istoria F1, precum Niki Lauda, Aryton Senna sau Jackie Stewart. De asemenea, sportivul olandez a atins borna înregistrată, în trecut, de legendarul pilot Michael Schumacher, care a primit trofeul de campion mondial în același timp al sezonului cu Max Verstappen.

În cadrul competiției din Qatar, actualul campion mondial va pleca din pole-position și va încerca să acumuleze a 14-a victorie din stagiune.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.