VIDEO: AMI – „Mie îmi place piesa asta, este bucurie cu nostalgie, are și forță și vulnerabilitate”

400k+ pe Youtube la doar 3 zile de la lansare. AMI a venit în „Bună dimineața, București!” cu noua ei lansare – „Nostalgia”. Trezitul la primele ore din zi nu este tocmai cea mai plăcută alegere pentru vedetă: „Coșmarul meu este să mă trezesc dimineața. Nu sunt o persoană matinală deloc, deși e foarte ciudat, îmi plac foarte mult diminețile.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

AMI a avut o perioadă de pauză, dar s-a întors cu forțe proaspete: „Am început treaba. Am intrat așa în forță după o perioadă de pauză. Am stat puțin să mă reculeg, să-mi răscolesc trecutul. Pot să spun că mă vindecă sau m-am vindecat de trecut. Îmi doresc de la cei care ascultă piesa asta să le dea forță și curaj să-și îmbrățișeze trecutul și să facă pace cu el. Mie-mi place piesa asta, este bucurie cu nostalgie, are și forță și vulnerabilitate.”

Artista susține că trecutul te învață să trăiești prezentul: „Chiar dacă se spune să trăiești clipa și să nu te întorci în trecut, practic noi suntem definiți de toate experiențele noastre din timpuri vechi. Sunt experiențele care ne-au făcut să evoluăm și să devenim cine suntem astăzi. Adică ne-a învățat cum să ne trăim prezentul. Și cam despre asta este și piesa asta.

În clipul noii lansări, AMI este blondă. Vrea să facă schimbarea și în viața reală: „A ieșit foarte frumos videoclipul, l-am filmat cu Cuba și a ieșit extraordinar. Toată lumea se așteaptă să mă vadă blondă, mai nou. Mă pregătesc să fac o schimbare în sensul acesta că-mi place foarte mult și da, în curând o să mă vedeți blonduță, nu doar cu peruca blondă.

Artista este deschisă la schimbări de stil, dar și în ceea ce privește muzica: „Eu sunt deschisă, acum s-a potrivit acest stil muzical pentru că în playlist-ul meu am doar muzică de genul acesta, disco, doar asta ascult.. Îmi bucură sufletul extraordinar de mult și mie îmi place să experimentez așa cum ați văzut, atât pe imagine, cât și pe partea muzicală.

Sursa foto: Cornel Munteanu

AMI se regăsește în mai multe genuri muzicale: „Simt că pot să abordez mai multe stiluri și mă simt confortabil și atunci cred că muzica este despre asta, nu e neapărat să rămână într-un anumit stil. Din 2012 de când m-am lansat, am început cu latino, în spaniolă, după care am trecut ușor de la colaborarea cu Grasu XXL, deja la un pop. Între timp am mai scos ceva latino, m-am îndreptat și spre electronic. Am intrat și în zona de trap… Îmi place să experimentez și să vin tot timpul cu ceva nou.”

Una dintre dorințele cântăreței este de a lansa un album de colinde: „Mi-aș dori la un moment dat să scot un album de colinde și chiar să merg într-un turneu de tipul acesta. Este un vis pe care îl am de foarte mult timp. Simt chestia asta de Crăciun, este un sentiment atât de frumos și de sincer. Sunt foarte atașată de această sărbătoare și de colinde, de toată atmosfera din perioada respectivă.

Sursa foto: Cornel Munteanu

Pentru o colaborare în zona de colinde, AMI s-a gândit la o altă artistă cu care a mai lucrat: „Ar fi frumos cu Paula Seling pentru că noi am și colaborat și chiar și ea are un album de colinde. Țin minte că de acolo cred că am chestia asta, nostalgia asta când cântam cu ea în backing vocals, înainte ca eu să să mă lansez. Mergeam în turneu de colinde în toată luna decembrie. Mă bucuram de toată această atmosferă.”

Vedeta ne mărturisește că a trecut prin două episoade mai grele pe care le-a experimentat pe scenă: „Am în minte un moment din adolescență când mergeam la olimpiade, la vioară. Am studiat 12 ani vioară și am făcut varză absolut tot concertul și tot programul pe care trebuia să-l cânt. Eu știam foarte bine ce am acolo de cântat, însă din cauza emoțiilor și a emotivității o sfecleam foarte des.”

„S-a mai întâmplat o dată la un concert când pe vremuri mă duceam pe negative, acum merg cu band în concerte. Eram la un bal al bobocilor și țin minte că am avut foarte multe concerte în acea perioadă și răcisem de pe o zi pe alta. Am rămas fără voce, deci efectiv nu mai puteam să zic nici măcar bună seara. Trebuia să onorez invitația și să se bucure de balul lor.”

Sursa foto: Cornel Munteanu

„Între piese le-am zis că îmi cer scuze, sunt răgușită, vă rog să mă ajutați să cântați cu mine. Eram la început și oamenii nu știau cine sunt, mă chemaseră pentru primele mele hituri, dar până convingi lumea durează. Ei credeau că sunt vreun produs din acela de pe la început și că n-am voce.”

AMI ne-a răspuns la întrebarea zilei din matinal („Tu cum îți reîncarci bateriile?”) cu o declarație pe care o face în premieră: „Vă spun acum una nouă, cred că nu o știe nimeni, nici ai mei. Am intrat într-un magazin recent și am văzut niște integrame. Am luat vreo două-trei și efectiv, în câteva seri, m-am pus și am făcut integrame. M-a relaxat chestia asta. În adolescența mea, îmi luam tot felul de reviste de-astea. Mai făceam un antrenament, mai dezvoltam, știu eu, activitatea, creierul.”

Pentru a afla mai multe despre piesă, dar și despre ce s-a mai întâmplat în viața artistei în ultima perioadă, trebuie doar să dai un play interviului de mai sus. Enjoy!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.