S-a decis unde vor avea loc EURO 2028 și EURO 2032!

Sursa foto: UEFA.com

Țările care vor găzdui turneele finale ale EURO 2028, respectiv EURO 2032 au fost alese și anunțate de reprezentanții UEFA.

Pentru competiția naționalelor din Europa care va avea loc peste cinci ani, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, dar și Irlanda, au primit acordul pentru a organiza evenimentul.

Anunțul oficial a fost făcut în decursul zilei de 10 octombrie, în cadrul unei ceremonii desfășurate în Nyon, Elveția. În ceea ce privește turneul final pe care îl vor găzdui cele două state menționate anterior, orașele selectate pentru a primi fotbaliștii reprezentativelor europene sunt următoarele: Belfast, Londra, Birmingham, Cardiff, Dublin, Glasgow, Liverpool, Manchester și Newcastle.

Imediat după încheierea meciurilor de la EURO 2020, mai mulți reprezentanți din Anglia, Irlanda de Nord, Irlanda, Scoția și Țara Galilor au depus o cerere la UEFA, în care au solicitat organizarea următorului campionat european.

De asemenea, tot în timpul evenimentului din „Țara Cantoanelor”, comisarii UEFA au hotărât să responsabilizeze Turcia și Italia pentru derularea partidelor de la EURO 2032.

Similar țărilor din vestul Europei, italienii și turcii și-au manifestat intenția de a fi gazdele unui turneu final, iar aprobarea a venit.

Pe parcursul ceremoniei de numire a statelor care vor fi răspunzătoare la viitoarele turnee finale ale campionatului european, președintele UEFA, Aleksander Ceferin a ținut să mulțumească celor implicați și să promită spectacol fanilor.

„Aș vrea să felicit toate țările care au cerut să organizeze campionatul european și să punctez dedicarea, munca grea și interesul. De asemenea, împreună vom crea ediții de neuitat ale acestei competiții care ne vor uni și vom putea celebra spiritul sportiv”, a punctat oficialul organizației europene de fotbal, conform site-ului oficial UEFA.

Până la edițiile care vor fi organizate de țările menționate la ceremonia din Elveția, Germania se pregătește să găzduiască turneul final de anul viitor. EURO 2024 va începe pe data de 14 iunie și își va afla câștigătoarea o lună mai târziu, în finala ce se va juca la Berlin.

Autor: Mario Soare

Sursa foto: UEFA.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.