VIDEO: Întâlnire de gradul 13 – On-Air și Live Stream

În ediția de vineri a generației Z am avut o premieră în lumea radiofonică, un live în live alături de invitatul nostru, creatorul de conținut, Alex Zlăvog.

Invitatul nostru a fost live pe platforma de streaming Twitch, în timp ce noi eram live pe post și pe Facebook. Alături de el am vorbit despre responsabilitatea influencerului în mediul online, despre cariera și activitatea sa din social media.

An sabatic după terminarea liceului!Ce ziceți de asta,nu-i așa că sună bine? Alex și-ar dori din tot sufletul să fie posibil, dar crede că sistemul educațional e foarte departe de a accepta asta.Ca să se întâmple, ar trebui mai întâi să-i învățăm pe copii să gândească critic în loc să „memoreze niște comentarii pe care le-a scris un nene acum 50 de ani”.

Am vorbit și despre accesibilitatea artei care vine o dată cu internetul, iar Alex ne-a mărturisit că „arta pierde mult teren în defavoarea entertainmentului și în defavoarea micilor plăceri ale vieții de care avem cu toții nevoie pentru a supraviețui vieții ca angajați“.

Sursa foto: Alex Zlăvog

Invitatul nostru a definit arta ca o formă de comunicare,un mod de a exprima ceea ce nu pot face cuvintele, iar fotografia artistică, în viziunea lui, este cea care comunică mereu despre experiența umană.

Am fost curioși să aflăm mai multe despre mișcarea emoji-ului cu farfuria goală, inițiată de către prietenul invitatului nostru, Faiăr Silviu. Alex crede că emoji-ul reprezintă foamea, care te împinge să faci lucruri pe care în mod normal nu le-ai face.

Poate această mișcare să schimbe atitudinea unui influencer? Rămâne de văzut, totuși, la mai puțin de 2 luni de la începutul acestei campanii, Dorian Popa declara voalat pe canalul lui și într-un podcast că nu mai face reclame la pariuri și că regretă activitatea anterioară.

Live-urile cu NPC de pe TikTok sunt cerșetorie mascată? Sau exagerează cei ce spun asta?

Alex crede că nu este neapărat vorba doar de live-urile cu NPC-uri dar în general live-urile de pe TikTok din cauza monetizării platformei. Chiar dacă este un influecer mai mic, Alex se simte responsabil față de urmăritorii săi, iar influencerii mai mari ar trebui să aibă și mai multă grijă la ce promovează.

În final, deși puțin grăbiți și presați de timp, v-am spus unde ne vedem în weekend și ne-am luat la revedere.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.