Evenimente de neratat, în acest weekend, în București

Iubitorii de film sunt așteptați la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Internaţional de film KINOdiseea, până pe 15 octombrie, la Cinema Gloria şi Cinema Luceafărul din Capitală.
Festivalul include diverse ateliere, spectacole şi proiecţii de scurtmetraje.

Detalii despre program AICI

Festivalul Diploma Show își așteaptă vizitatorii la Combinatul Fondului Plastic cu 130 de lucrări din 16 categorii diferite (fashion, arhitectură, design interior, design de produs, pictură, foto-video etc.), care poartă semnătura noii generații de artiști, designeri și arhitecți români.

Festivalul celebrează creativitatea românească printr-un mix de activităţi, de la expoziţii până la contexte de socializare, masterclass-uri, focus-grupuri, un târg de design, un pop-up cinema şi experienţe outdoor.

Accesul la festival este gratuit, cu pre-înregistrare. Expoziţia poate fi vizitată în weekend – între 10:00 şi 22:00.

Detalii despre festival ne-a oferit Andrei Borțun, CEO The Institut, in emisiunea #InComunitate. Vezi VIDEO AICI

Intre 13 și 15 octombrie, descoperă aroma și diversitatea specialităților din carne la grătar la Barbeque Fest ediția a II. Cei mai buni din domeniu vor pregăti chiar în fața ta preparate suculente și savuroase, ce-ți vor trezi toate simțurile.

Timp de 3 zile te vei bucura de o experiență culinară unică, dar și un program de activități interactive pentru toate vârstele.
Pe lângă gustări, BBQ Festival oferă și preparate de toamna Street Food si degustări.

Maratonul Internațional București” – cel mai important eveniment de alergare din România are loc pe pe 14 și 15 octombrie.
Sâmbătă, 14 octombrie vor avea loc cursele necompetitive, iar ziua de duminică, 15 octombrie este dedicată celor care vor să trăiască această competiție la maximum.
Sunt așteptați 16.000 de alergători. Printre ei se află și Alexandru Corneschi, cel mai rapid maratonist al României. Cum arată viața de maratonist am aflat chiar de la Alexandru Corneschi in matinalul „Buna dimineata, Bucuresti!” -> Vezi AICI VIDEO

Salonul Auto Bucuresti si-a deschis portile la Romexpo.
A 20-a ediție a salonului se desfășoară în pavilionul B2 și în zona exterioară adiacentă până duminică.
Vor fi expuse premiere auto, modele concept și o parte dintre noutățile sezonului 2023- 2024. Vor fi peste 600 de branduri din domeniul echipamentelor, pieselor și accesoriilor.

Mai multe despre program si tematica AICI.

Prezentări de modă, concerte, spectacole de teatru, expoziţii şi ateliere de lucru vor avea loc de vineri până duminică, în Bucureşti, în cadrul evenimentului cultural „Bărbaţi pe Mătăsari”.
Evenimentul se va desfăşura pe strada Mătăsari – perimetrul cuprins între imobilele nr. 01 – 43, lăsând liberă zona din dreptul Bisericii Iancu Vechi Mătăsari.

Tinerii pasionați de fotografie, dar și profesioniști din domeniu sunt asteptati la cea de-a 27-a ediție a Salonului Național de Fotografie Fotogeografica.

Salonul Naţional de Fotografie Fotogeografia 2023  este deschis până pe 17 octombrie la Biblioteca Naţională a României şi reuneşte o selecţie dintr-un număr de peste 2.000 de fotografii înscrise de cei 326 participanţi din toată ţara.
Tematica este promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti de pe teritoriul României.

Mai multe detalii despre competie am aflat de la Paul Bordaș, coordonatorul Fotogeografica. Vezi VIDEO AICI

Om cu Om – Festival de Cartier  aduce împreună oamenii care locuiesc, lucrează sau studiază în cartierele Buzești, Icoanei și Mântuleasa, prin ateliere de cunoaștere, implicare civică și artă comunitară. Misiunea evenimentului, aflat la prima ediție, este de a cultiva spiritul civic, îmbinând activități plăcute și creative cu imboldul de a forma o rețea de vecinătate care să revitalizeze cele trei cartiere.

Teatrul Metropolis prezintă, în acest weekend, premiera oficială a spectacolului Disco Regret de Doru Vatavului, pus în scenă de Irisz Kovacs.
Reprezentațiile au loc. sâmbătă, 14 octombrie, și duminică, 15 octombrie 2023, de la ora 19:30, la Sala Mică.

Detalii despre pieasa AICI

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.