VIDEO – Maria Gheorghiu: „Sunt foarte mulți tineri care vin spre genul ăsta muzical și cred că aici este rolul internetului. Descoperă folkul pe cel vechi, dar și pe cel nou cu ajutorul internetului”

Realizatoarea de emisiuni radio și artista de muzică folk Maria Gheorghiu a fost invitata lui Răzvan Petre, în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia de vineri, 13 octombrie.

Tot vineri a plecat suta de euro către câștigătorul concursului organizat de Radio România Regional împreună cu „Smith & Smith – transfer de bani”. Costel Bazarghideanu din Italia a câștigat echivalentul sumei de 100 de euro în lei.

Toamna aparține folkului pentru că este anotimpul perfect pentru muzica romantică. Maria Gheorghiu a vorbit, în De10xRomânia, despre Gala Folk „Om Bun” care a avut loc la Sala Palatului, joi, 12 octombrie, despre cei 40 de ani de carieră, despre proiectele care vor veni, dar și despre aniversații toamnei.

„A fost o altă poveste folk pentru că ne place să spunem că folkul spune povești. Au fost 10 oameni buni. Fiecare a venit cu poveștile care au fost foarte bine primite de publicul de acolo. Un public cald, care știe să asculte. Oamenii care vin la folk vin să asculte. Au urcat pe scenă Daniel Iancu, Cosmin Vaman, care vine foarte frumos din urmă. Va fi și invitatul meu peste două săptămâni la Întâlniri Capitale. Au fost cele trei fete, eu, Zoia Alecu și Magda Pușcaș. A mai urcat Radu Gheorghe care a făcut o seară foarte frumoasă. A fost Walter Ghicolescu, a fost Mircea Vintilă, a fost Dinu Olărașu…A fost sală aproape plină (…) Aseară am marcat cumva cei 40 de ani de când sunt pe scenă, de când am urcat pentru prima dată pe scena Cenaclului Flacăra, pe Stadionul Valea Domanului din Reșița”, a spus Maria Gheorghiu, în De10xRomânia.

Anul acesta se împlinesc și 30 de ani de când artista Maria Gheorghiu a câștigat Festivalul „Om Bun”. Toamna lui 2023 este anotimpul aniversărilor. Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi, Zoia Alecu împlinesc 50 de ani de carieră. În țară sunt organizate multe evenimente folk, poate și pentru că în București oferta evenimentelor este mai bogată față de alte orașe.
„În țară, lumea iubește folk-ul. Sunt foarte multe manifestări, sunt și foarte mulți tineri. Asta este cel mai important, faptul că sunt foarte mulți tineri care vin spre genul ăsta muzical și cred că aici este rolul internetului, la urma urmei. Descoperă folkul chiar și pe cel vechi, dar și pe cel nou cu ajutorul internetului”.

Următorul concert susținut de Maria Gheorghiu în București va fi pe 2-3 decembrie la Sala Dales în cadrul Galei „Om bun Victor Socaciu.

„Este un eveniment organizat de fiica lui Victor Socaciu cu multe nume. Vom fi și noi prezenți, eu și Radu Grațianu, colegul meu de scenă, în data de 2 decembrie. Cred că este omul (n.r. Victor Socaciu) căruia folkiștii îi datorează cel mai mult pentru că datorită lui, imediat după Revoluție, în anii 90, el a fost cel care a pus bazele Festivalului Național de Muzică Folk „Om bun” în care folk-ul a fost revigorat. An de an, a crescut tot mai mult și tot mai mult și fiecare folkist aspirant la gloria scenei sau nu își dorea să aibă un palmares, un festival „Om bun” câștigat.”

Emisiunea De10xRomania este transmisă zilnic, de luni până vineri de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.