Marș pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor

Reţeaua pentru Prevenirea şi Combaterea Violenţei împotriva Femeilor (VIF) organizează, pe 22 octombrie, marşuri în Bucureşti, Brasov, Timisoara, Cluj, Baia Mare, Mizil si comuna Valea Seaca din judetul Bacau, solicitând autorităţilor finanţarea serviciilor de asistenţă socială pentru victimele violenţei domestice şi violenţei sexuale.

In Capitală acțiunea va începe la ora 15.00 în fața Teatrului Național de unde participanții vor pleca spre Piața Victoriei.

Statistica Poliției Române arată că anul trecut au fost peste 90 de mii de intervenții în cazuri de violență domestică și s-au emis aproape 13 mii de ordine de protecție provizorii.

Participantii la mars ies în stradă pentru a cere finantare pentru programe de preventive si servicii adecvate pentru supravietuitoarele violentei de gen, finantare obligatorie conform Legii.

Ei cer ca fetele sau femeile care devin victimele violentei domestice sa fie in siguranta iar autoritatile au obligatia de a le garanta dreptul la siguranta si integritate.
Fetele si femeile din toate etniile sau categoriile socio- economice sa fie tratate cu atentie si respect.
Victimele violentei sexuale sa fie respectate si sprijinite iar agresorii sexuali sa fie pedepsiti de lege.
Copiii martori la violenta domestică să fie protejati cu adevărat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.