Peste 2800 de locuri scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri

Peste 2800 de locuri scoase la concurs în şcolile de poliţie, jandarmerie, poliţie de frontieră şi pompieri, în sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024.

Cele 2.880 de locuri scoase la concurs în această sesiune sunt repartizate astfel: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina – 1340, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan”- Cluj-Napoca – 300, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea- 240, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 350, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 350, Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti – 300.

De asemenea, dintre locurile scoase la concurs pentru sesiunea octombrie 2023 – februarie 2024, 52 sunt pentru minorităţi naţionale.

În perioada 18 octombrie – 05 noiembrie 2023 (inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică), candidaţii pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare.

Evaluarea psihologică a candidaţilor se realizează în conformitate cu Dispoziţia directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuţii de recrutare.

Examenele vor consta în evaluarea cunoştinţelor teoretice şi evaluarea performanţei fizice.

Proba de evaluare a performanţei fizice va avea loc în perioada 7-13 decembrie 2023, candidaţii fiind repartizaţi pe centre zonale pentru susţinerea probei eliminatorii, în funcţie de arondare, astfel:
– Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

– Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

– Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

– Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui;

– Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti – pentru toţi candidaţii înscrişi la această şcoală.

Evaluarea performanţei fizice se susţine, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, potrivit arondării, repartizarea acestora fiind în sarcina unităţii de învăţământ pentru care au optat. Planificarea şi afişarea pe site-ul oficial se realizează de către centrul zonal.

Proba de evaluare a cunoştinţelor are loc în data de 16 decembrie 2023, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

Proba pentru evaluarea cunoştinţelor cuprinde subiecte la disciplinele: limba română, limbă străină (engleză sau franceză), legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne şi a instituţiilor guvernamentale, educaţie civică şi cetăţenească. De asemenea, se va evalua capacitatea de analiză şi sinteză, precum şi raţionamentul logic. Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-ul unităţilor de învăţământ.

Lista provizorie cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs se aduce la cunoştinţa candidaţilor prin postare pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ pentru care au optat candidaţii, până la data de 17 decembrie 2023, ora 10.00.

Contestaţiile se transmit online la adresa e-mail a unităţii de învăţământ, în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obţinute de candidaţi la probele de concurs, urmând să fie soluţionate în 48 de ore de la expirarea termenului de depunere.

Examinarea medicală se va realiza după organizarea probei scrise în perioada 20 decembrie 2023 – 25 ianuarie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii se afişează la sediul unităţilor de învăţământ şi se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 02 februarie 2024.

În ceea ce priveşte probele de concurs pentru admiterea la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ‘Pavel Zăgănescu’ Boldeşti, acestea se susţin la sediul unităţii de învăţământ. Înscrierea candidaţilor, depunerea dosarelor de candidat, examinarea psihologică, susţinerea probelor, precum şi examinarea medicală se susţin la aceleaşi date cu cele menţionate anterior.

Detalii privind înscrierea, procesul de recrutare şi susţinerea examenelor găsiţi pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, la secţiunea Carieră, subsecţiunea Instituţii de învăţământ/formare profesională – ADMITERE 2023 – LA ŞCOLILE POSTLICEALE ALE M.A.I., SESIUNEA OCTOMBRIE 2023 – FEBRUARIE 2024 (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/ ).

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.