Presupusul autor al atacului din Bruxelles a murit după ce a fost împușcat de poliție

captura video

Bărbatul suspectat că ar fi autorul atacului terorist de la Bruxelles, soldat cu moartea a doi cetăţeni suedezi şi rănirea unei a treia persoane, era cunoscut autorităţilor, a declarat marţi ministrul belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne, citat de dpa.

Doi cetăţeni suedezi au fost ucişi luni seară în Bruxelles cu o armă automată, cu puţin timp înaintea începerii meciului de fotbal dintre echipele naţionale ale Belgiei şi Suediei contând pentru calificările pentru EURO-2024.

Bărbatul suspectat de comiterea acestui atentat, un tunisian radicalizat căruia îi fusese respinsă cererea de azil în Belgia în urmă cu câţiva ani, a fost împuşcat mortal în cursul unei operaţiuni a poliţiei belgiene desfăşurate marţi dimineaţă în districtul bruxellez Schaerbeek.

După acest atentat, Belgia a ridicat starea de alertă de securitate la cel mai înalt nivel în capitala ţării, Bruxelles, cu o prezenţă sporită a poliţiei, în special pentru persoanele şi instituţiile suedeze, şi a avertizat populaţia să fie foarte vigilentă şi să evite călătoriile inutile.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.