Reacția lui Edward Iordănescu după gestul făcut de Valentin Mihăilă în meciul cu Belarus: „Eu am verificat și reverificat”

Sursa foto: captura ecran

Edward Iordănescu a oferit lămuriri privind gestul comis de Valentin Mihăilă la finalul partidei de la Budapesta, în fața celor din Belarus. Selecționerul echipei naționale de fotbal a României s-a convins de motivul pentru care jucătorul celor de la Parma a rupt tricoul după ultimul fluier al arbitrului.

Valentin Mihăilă, fotbalistul român care evoluează, în momentul de față în Serie B, s-a aflat în centrul atenției la sfârșitul partidei în care au fost implicați „tricolorii”, contra naționalei din Belarus, încheiată fără gol.

Fostul atacant al celor de la Universitatea Craiova a fost introdus în ultimele minute ale confruntării din capitala Ungariei, atunci când l-a schimbat pe căpitanul reprezentativei țării noastre, Nicolae Stanciu.

Extrema stângă care aparține de clubul italian, Parma, a intrat cu energie și a avut câteva incursiuni în careul advers, soldate fără vreo reușită anume.

După terminarea jocului, chiar pe gazonul stadionului ”Szusza Ferenc”, Mihăilă a recurs la un gest controversat. Jucătorul convocat în lot de staff-ul tehnic pentru dubla din luna octombrie a rupt tricoul României, iar mai multe voci au comentat decizia sa.

În legătură cu această situație, selecționerul naționalei, Edward Iordănescu, a precizat că ipostaza în care a fost surprins marcatorul golurilor din meciul cu Elveția se datorează frustrării acumulate.

Totuși, același Edward Iordănescu a transmis că una dintre cauzele ruperii tricoului ar putea fi și cea legată de unul dintre duelurile în care s-a expus cu unul dintre apărătorii adverși.

Cred că a fost neinspirație din partea lui Vali (n.r. Valentin Mihăilă) la o frustrare foarte mare în legătură cu ce s-a întâmplat cu tricoul. Eu am verificat și reverificat, puteți și dumneavoastră să o faceți. Chiar pe imagini, din primele contacte pe care Vali le-a avut cu adversarul, (n.r. adversarul) i-a rupt tricoul.

Deci, probabil, în subconștient știa că avea tricoul rupt, dar nu a realizat în acele momente și din supărare, dorință foarte mare, a făcut acest gest. Eu am vorbit cu el și am clarificat, i-am spus că trebuie să fie atent la lucrurile acestea. E un român adevărat, un fotbalist cu foarte mult talent, pe care eu îl aștept să se impună la Parma și să poată ajuta și echipa națională, a spus selecționerul ”tricolorilor”, în cadrul conferinței de presă de dinaintea duelului cu Andorra.

În contextul gestului săvârșit de cel care și-a trecut numele pe lista marcatorilor în duelul cu Kosovo, de pe teren propriu, și-a exprimat punctul de vedere și Deian Sorescu.

Prezent, împreună cu Edward Iordănescu, la conferința de presă organizată la Buftea, premergător partidei cu Andorra, fotbalistul care joacă la Rakow a specificat că Mihăilă a fost incomodat de un adversar.

De altfel, mijlocașul dreapta care a evoluat și pentru actualul lider din Superligă, FCSB, a menționat că dezamăgirea rezultatului bifat în Ungaria a fost resimțită și de el, în ciuda absenței de pe teren. Astfel, gestul la care a apelat coechipierul său ar putea fi de înțeles.

Sincer, nici nu am reușit să vorbim imediat după meci despre ce s-a întâmplat. Cu toții am fost supărați, inclusiv eu, care nu am jucat, dar a, trăit momentul împreună cu colegii și aș fi vrut să plecăm de acolo cu cele trei puncte. V-am spus, nu am fost atent la ce s-a întâmplat după meci. Pur și simplu, din ce am înțeles, tricoul lui a fost deja aproape rupt de un adversar și asta a fost tot, a explicat Deian Sorescu într-o conferință de presă.

Valentin Mihăilă a debutat la echipa națională a României într-un meci câștigat de ”tricolori” în fața celor din Macedonia de Nord, cu scorul limită de 3-2. Jucătorul de profil ofensiv, legitimat la Parma, a marcat patru goluri în 14 meciuri strânse pentru națională.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.