VIDEO: Despre lansarea cărții “Tărâmul poveștilor uitate” cu Bianca Partenie

Copiii vor putea adăuga o nouă carte de povești în bibliotecă începând cu 21 octombrie, când va avea loc lansarea oficială a cărții “Tărâmul poveștilor uitate”, scrisă de Bianca Partenie.

După ce în decembrie anul trecut, la Târgul de carte Gaudeamus Radio România am făcut cunoștință cu “Tot ce nu știai despre Moș Crăciun”, duminica trecută, Bianca Partenie a creat în LifeStyle pentru părinți un nou moment de poveste prin prezentarea cărții “Tărâmul poveștilor uitate”.

“Am promis de data trecută că o să revin cu o surpriză. Cartea pe care am pregătit-o de data asta este o carte universală, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. De data asta nu mai vorbim doar despre Crăciun, vorbim despre povești, vorbim despre cum poveștile ne ajută să fim noi înșine, să nu ne fie teamă de unele sentimente pe care, mici fiind, uneori nu le înțelegem și să avem curaj să ne urmăm visele”.

Este important să le citim copiilor pentru a-i expune la cuvinte și structuri de limbaj variate, pentru a-și dezvolta abilitatea de concentrare și de a rămâne atenți, ceea ce este util în școală și în viața de zi cu zi, dar și pentru că poveștile le permit copiilor să-și folosească imaginația pentru a vizualiza lumi noi și personaje interesante.

„…este foarte important să le arătăm copiilor că nu întotdeauna emoțiile pe care le simțim sunt negative, ele trebuie doar înțelese, trebuie acceptate și lăsate se manifeste așa cum sunt ele, pentru că ele ne spun de fapt ceva. Și personajele se vor întâlni la un moment dat și cu emoțiile în persoană, pentru că tristețea, furia, iubirea vor veni să vorbească cu ei și să le explice de fapt ce rol are fiecare.”

Cartea “Tărâmul poveștilor uitate” este recomandată copiilor cu vârsta peste 5 ani și nu numai: “…aș recomanda-o undeva după 4-5 ani, până când sufletul are nevoie de poveste. Nu aș pune o limită superioară, pentru că eu mărturisesc că citesc cu mare drag povești acum și îmi produc multă bucurie și energie.”

Poveștile pot oferi o perspectivă asupra vieții altor persoane și culturi, promovând înțelegerea și empatia și desigur, cititul produce pentru cei mici un impact semnificativ asupra dezvoltării lor cognitive, lingvistice și emoționale, iar acest lucru contribuie la pregătirea lor pentru viitor.

Lansarea cărții Tărâmul poveștilor uitate va avea loc pe 21 octombrie, la Mall Veranda, de la ora 11:00 unde un psihoterapeut va vorbi despre rolul poveștilor în dezvoltarea copiilor, va fi prezentă la eveniment dna. Secretar de Stat de la Ministerul Culturii, Diana Baciuna, iar cei mici vor avea parte de distracție pentru că o trupă de joacă se va distra alături de copii, vor aduce personaje din carte și îi vor picta pe față.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.