Bucureștiul devine, timp de 3 zile, capitala bibliotecarilor

Astăzi încep lucrările Conferinței Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice, BiblioPUBLICA 2023. Evenimentul are loc în perioada 18-20 octombrie și este organizat de Biblioteca Metropolitană București (BMB), în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Tema conferinței BiblioPUBLICA 2023 este: „Biblioteci pentru comunități incluzive”. La eveniment participă peste 150 de bibliotecari ai bibliotecilor publice din întreaga țară, dar și invitați din Bulgaria, Republica Moldova și Serbia.

Evenimentul oficial de deschidere a conferinței a avut loc la Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB care va găzdui toate lucrările și atelierele, în cele trei zile de conferință.

Printre oficialitățile care au participat la eveniment s-au numărat: Președintele Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, Dragoș Adrian Neagu, Directorul General al Muzeului Național al Literaturii Române, Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, Vicepreședintele Asociației Oamenilor de Știință din România, Prof. Univ. Dr. Ing. Doina Banciu și Agnes Terezia Erich, Președintele Comisiei Naționale a Bibliotecilor. De asemenea, au ținut să transmit un cuvând de deschidere înregistrat, Managerul Bibliotecii Naționale a României, istoricul Adrian Cioroianu și Academician Ioan Aurel Pop, Preşedintele Academiei Române.

BiblioPUBLICA 2023 își propune să contureze profilul bibliotecarilor și bibliotecilor viitorului, pentru comunitățile incluzive și să dezbată provocările cu care se confruntă aceștia în era digitală.

Pe lângă lucrările plenare și atelierele tematice, în cadrul conferinţei mai sunt programate să aibă loc: vizionarea piesei de teatru „Doi pe o bancă”, la Teatrul de Comedie și o vizită documentară la Casa Memorial „Tudor Arghezi” – Mărțișor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.