Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru accidentul rutier din 2019!

Sursa foto: https://www.cab1864.eu/

Mario Iorgulescu (fiul lui Gino Iorgulescu – preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal) a fost condamnat definitiv miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Iniţial, Mario Iorgulescu primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti), în luna februarie, o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

În decizia de condamnare, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră.

Magistraţii au decis aplicarea celei mai grele pedepse, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), iar în final Mario Iorgulescu urmează să execute o pedepasă de 13 ani şi opt luni de închisoare.

De asemenea, instanţa a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu.

Magistraţii au mai hotărât să îi interzică lui Mario Iorgulescu, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să nu îl oblige pe Mario Iorgulescu să plătească despăgubiri pentru două părţi civile, în valoare de 50.000 de lei, daune materiale şi 100.000 de euro, daune morale, pentru fiecare dintre acestea, sumele respective urmând să fie achitate de societatea de asigurare.

Decizia este definitivă în privinţa condamnării, dar poate fi atacată cu recurs pronunţarea împotriva soluţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.