VIDEO: Noile căști Oculus 3 vor putea fi încercate pentru prima data la conferinta DigiCon

„Digicon2023”, este evenimentul de marketing unde vei afla despre integrarea inteligenței artificiale ȋn activitatea profesională, adoptarea rapidă a AI și principiile etice ȋn folosirea sa și multe altele. Aceste informații vor fi dezbătute vineri, 20 octombrie, la Sala Luceafărul.

Invitatul dimineții in matinalul Bucuresti FM a fost Andrei Tiu, organizatorul Digicon, care ne-a dat detalii:

„Digicon este prima conferință din România dedicată exclusiv top management-ului și liderilor în marketing si advertising. Este o conferință la care nu pot fi cumpărate bilete, ele se obțin pe bază de aplicații. Anul acesta așteptăm undeva la 250 sute, 300 de persoane.”

 Andrei Tiu / foto: Cornel Munteanu„Vom dezbate destul de multe subiecte care au legătură cu inovarea, cu trendurile de la noi din industrie. Vom avea invitați de la Google, de la Tiktok, de la Adobe, deci companii care cumva conduc inovația în spațiul acesta, mai ales de inteligență artificială. 

Vor exista și experimente ce pot fi testate de cei ce participă la Digicon, printre ele și o premieră în România. „Va fi o zi fun. Vom avea și experiențe live, de experimentare a realității virtuale. Vom avea un partener care va veni acolo cu căști. Ieri am aflat că au ajuns în țară și noile căști Oculus 3. Va fi primul eveniment la care vor putea fi încercate. N-au fost văzute până acum în România.”

Invitatul din matinal ne explică procesul algoritmului din spatele AI. „La baza inteligenței artificiale stă machine learning-ul, deci un algoritm care, folosind automatizare, analizează date și învață pe baza lor și deep learning. Acestea două sunt cele două direcții ale inteligenței artificiale.”

„Deep learning-ul folosește procesele unui creier uman, încercând să integreze empatie, luând în considerare mai multe aspecte atunci când ia decizie, nu doar date concrete, fără alte lucruri circumstanțiale.”

Andrei Tiu susține că inteligența artificială ne poate fi de mare ajutor pe viitor. „Eu cred că va ajuta foarte mult omenirea pentru că va fi acolo analiza datelor la scară largă. Noi nu avem capacitatea, timpul,să putem să procesăm atât de multe date câte poate să proceseze un algoritm de genul acesta.”

Totuși, inteligența artificială poate fi și un motiv de îngrijorare. „Există și varianta asta de luat în calcul, tocmai să prevenim, să fim în capacitatea de a preîntâmpina anumite disfuncționalități. Cred că partea aceea de deep learning este cea care, de fapt, poate deveni periculoasă,procesul prin care a fost modelat acel algoritm care face inteligența artificială să gândească precum o face un creier uman.”

În momentul de față, specialiștii nu se pot pronunța în priviința viitorului în tehnologie. „Cred că la un moment dat ar putea să știe mai multe lucruri decât poate oricare dintre noi și să poată să analizeze sau să ia unele decizii pe care noi poate că nu am fi în stare să le luăm cu cunoștințele pe care le avem.”

„Deci este inca o necunoscută .Nu aș putea să spun că nu există un pericol, pentru că mi se pare că ar putea să existe.” 

Este sau nu o temere justificată pierderea locului de muncă din cauza inteligenței articiale? Andrei Tiu explică: „Dacă jobul este unul repetitiv și care poate să fie făcut fără un alt nivel de input, atunci cred că este o îngrijorare justificată. Întrebarea pe care cred că ar trebui să și-o pună fiecare este cât de automatizabil este jobul lorși dacă răspunsul este mai mult de 50% atunci probabil că într-adevăr este un pericol acolo.” 

Trebuie făcute reglementări în domeniul educației pentru ca studenții să fie la curent cu noile cerințe a le pieței. „A fost unul dintre subiectele principale pe care le-am dezbătut atât industrie, cât și în presă, referitor la educația care ar trebui să fie dată studenților. Spre exemplu, cei care sunt acum la marketing ar trebui cumva să învețe și să se obișească cu ideea că da, vor lucra împreună cu tehnologia.

„Nu mai sunt ei artiști sau, mă rog, pot să fie, dar trebuie să învețe că arta aceasta cumva trebuie să fie exploatată și cu ajutorul tehnologiei ca să devină competitivă, să poată să dea mai repede rezultate” 

„Trebuie să învețe cum să manipuleze roboții AI ca să poată să aducă mai multă valoare pieței, pentru că până la urmă la asta se rezumă totul, ce valoare aduci pieței pentru ca piața să te plătească pe tine.”

Inteligența artificială facea parte din viața noastră înainte să de a o conștientiza, doar că abia acum au început să apară îngrijorări. „Mă surprinde și mă intrigă că facem atât caz în momentul de față, ne speriem. La un moment dat, toți am avut în casă o inteligență mai mult mai puțin artificială și numită televizor, telefon etc.

Mai multe detalii despre inteligența artificială și despre conferința de marketing Digicon 2023 poți afla dacă accesezi videoclipul de mai sus. Enjoy!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.