VIDEO: Alexia – „Nu contează în fața câtor oameni cânți, tu îți faci datoria și transmiți emoția” 

„Infinituri” este o piesă care îți intră în cap încă de prima dată când o asculți. Noi o avem de ceva timp pe repeat, așa că am spus că este cazul să vorbim mai multe cu Alexia despre cea mai recentă colaborare a ei, cu Spike.

foto: Cornel Munteanu

Chiar dacă Spike nu a reușit să ajungă în această dimineață în studioul București FM, Alexia a vorbit despre colaborarea cu artistul: „A avut foarte multe de spus în piesa asta și la propriu și la figurat. Mă bucur că mi-a îndeplinit dorința asta. Îmi doream de foarte mult timp un hit cu el și mă bucur că s-a întâmplat pe piesa asta și că a ieșit ce trebuie.”

Artista ne-a menționat și ce planuri are pentru alte colaborări: „Probabil sunt voci la care nici nu m-aș fi gândit sau nu m-am gândit până acum, cu care sunt sigură că m-aș potrivi dar, cumva cred că aș încerca, tot cu rap. Mi-ar plăcea Grasu XXL și cred că la un moment dat, voi găsi și voci feminine cu care sa colaborez. Sunt foarte multe voci care îmi plac și cu care cred că m-aș potrivi din punct de vedere muzical.”

Ar pleca sau nu Alexia într-un turneu internațional, un an de acasă cu trupa?

foto: Cornel Munteanu

„Nu știu dacă ar fi ceva ce cu siguranță ar merita din toate punctele de vedere: ca experiență, ca timp în sine, nu e bine să pierzi nici măcar o zi din viață. Aș face asta dacă m-ar ajuta să evoluez sau dacă m-ar ajuta real cu ceva plecarea aceea. Depinde de turneu, ce ar trebui să cânt, cui ar trebui să când, sunt niște aspecte destul de importante.”

„Eram mică și cred că-mi închipuiam o astfel de plecare internațională. Nu m-am gândit neapărat atât de departe. Eu îmi doream doar să fiu pe scenă. Nu conta că eram aici, că aveam un concert la orice sătuleț sau că eram pe Arena Națională.”

„Cumva era la fel în capul meu și am învățat treaba asta de mică și mă bucur că am înțeles acest lucru de la o vârstă foarte fragedă. Nu contează în fața câtor oameni cânți, și dacă e un singur om, tu îți faci datoria și transmiți emoția și ce ai de zis mai departe.”

foto: Cornel Munteanu

Alexia este încă studentă. Ea studiază domeniul comunicării și spune că o ajută în parcursul profesional de artistă: „Mi se pare că reușesc tot timpul să le îmbin foarte bine și găsesc mereu o legătură între ele, pentru că am venit deja la pachet cu muzica, cu niște cunoștințe și niște lucruri din spate. ”

„Pe partea de încadraturi, de vizual mi-am pus niște baze, le-am fixat acolo mai bine cu facultatea. Am fixat ceva ce știam dinainte și m-a ajutat să văd dintr-o perspectivă mai amplă, mai complexă.”

foto: Cornel Munteanu

Toată lumea trece prin situații critice, iar Alexia ne-a răspuns la întrebarea zilei, declarând prin ce a trecut ea: „Mi s-a întâmplat să n-am ce să fac într-o situație. Să nu am curent electric și să n-am sunet. Pur și simplu n-am avut fizic ce să fac atunci. Mi s-a mai întâmplat câte o gafă, să zic în loc de o localitate altceva, să inversez o literă.”

„De obicei la prima piesă, până cunosc scena, publicul, până iau pulsul, până văd și eu cum e atmosfera, până văd și eu cum mă aud, tot timpul am foarte mari emoții.”

Sursa foto: ATOM

Artista a menționat, în matinal, două dorințe pe care le are pentru următoarea perioadă.

„O dorință ar fi să am capacitatea să ofer în continuare oamenilor ceva. Adică să am ceva de spus în care ei să se regăsească. Nu toate piesele trebuie să fie hit, dar până la urmă să ajungă la sufletul omului care ascultă, asta-i ideea. A 2-a ar fi să reușesc să merg ori anul acesta, ori la anul la început într-o vacanță exotică.”

Trebuie să îi dai un play interviului de mai sus. Hai, nu mai sta pe gânduri, îți spun eu că merită!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.