Linia 5 de tramvai va fi modernizată

Foto: STB/ facebook

Tronsonul liniei de tramvai 5 va intra în proces de modernizare, iar contractul se va derula pe o perioadă de 12 luni, dintre care opt luni pentru realizarea efectivă a lucrărilor, a anunţat, vineri, Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Contractul a fost deja atribuit de Primăria Municipiului Bucureşti, iar activităţile presupun două etape distincte:

  • proiectare – 4 luni, pe timp de iarnă când ziua este scurtă şi străzile aglomerate;
  • execuţie – 8 luni, în sezonul cald, când ziua este lungă şi circulaţia mai redusă.

Tronsonul pe care încep lucrările are o lungime de 4,3 km (de la Şoseaua Ştefan cel Mare până la Pod Băneasa) de-a lungul străzilor Barbu Văcărescu şi Căpitan Av. Alexandru Şerbănescu, precizează STB.

Se vor realiza şi lucrări de modernizare a carosabilului, a sistemului public de iluminat, precum şi a sub-staţiei Nordului.

Lucrările preconizate vizează înlocuirea căii de rulare a tramvaiului, peroane noi, dotate cu spaţii de protecţie ploaie, precum şi panouri de informare interactive, înlocuirea reţelei electrice şi montarea soluţiilor de iluminat noi, cu led, amplasarea de sisteme noi de semaforizare.

La finalul lucrărilor, STB va utiliza exclusiv tramvaie noi Imperio, care vor circula pe un traseu modernizat complet, notează operatorul de transport public.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.