Noi măsuri pentru mobilitate în zona Podului Grant

foto: Adriana Baciu

STB anunță că va pune în aplicare, începând de azi, câteva soluții pentru a crește mobilitatea în cartierele Crângași și Giulești, afectate de lucrările de punere în siguranță a Podului Grant.

Prima măsură – care a primit deja avizul Comisiei Tehnice de Circulație a Municipiului București – este crearea unui culoar unic pentru tramvaiele 11 și 44 care circulă pe Calea Giulești. În acest weekend vor fi montați stâlpișori de delimitare a căii de rulare a tramvaiului față de carosabil.

Tronsonul cuprins între Bulevardul Constructorilor și stația Spitalul Panait Sârbu devine, astfel, culoar unic pentru transport public (liniile 11, 44).

A doua măsură este suplimentarea capacității de transport a tramvaielor care circulă pe linia 41, traseu care face legătura dintre Vestul și Nordul Bucureștiului. Vor fi introduse tramvaie Imperio, care au o capacitate mărită de transport.

”Prin aceste măsuri transportul public devine o alternativă viabilă pentru deplasarea populației. Tramvaiul devine, astfel, soluția optimă de mobilitate pentru locuitorii cartierelor Crângași și Giulești, dar mai ales o legătură utilă pe relația Vest – Nord a Capitalei”, a declarat Daniel ISTRATE, directorul general al STB S.A.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.