VIDEO – Ducu Bertzi: „Radioul m-a sprijinit enorm în toți acești zeci de ani”

Îndrăgitul artist și realizator de emisiuni radio, Ducu Bertzi, a fost invitatul lui Răzvan Petre în ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia, de vineri, 20 octombrie.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani când Ducu Bertzi a urcat pe scenă, aniversare care va fi celebrată printr-un concert alături de prieteni și de fani, la 1 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național.
„M-am apucat de cântat și m-au prins ultimii 50 de ani pe scenă, așa încât am zis că anul ăsta e cazul să facem acest concert aniversar. Va fi un concert pe care l-a gândit foarte bine fiul meu, Rareș. El s-a ocupat de concert și de tot management-ul bugetului. Și pe mine m-a luat prin surprindere. M-au împins toți de la spate. Trebuie făcut concertul ăsta! Îl facem săptămâna cealaltă, adică peste 10 zile la 1 noiembrie, la Teatru Național, la Sala Mare”.

Anul acesta se împlinesc 50 de ani de când Ducu Bertzi a primit premiul „O valiză” la primul festivalul de muzică folk și poezie de la Sighet. La 1 noiembrie, începând cu ora 19:00, alături de Ducu Bertzi vor fi prietenii „buni și vechi” – Cristi Minculescu, Dan Bitman, Mircea Vintilă, Marius Bațu, violonistul Mihai Neniță, Maria Răducanu, actorii Horațiu Mălăele și Dorin Andone, trupa TVA și alți invitați surpriză.

În ediția de colecție a emisiunii De10xRomânia, Ducu Bertzi și-a adus aminte de începuturile carierei.
„Întâi a fost Casa Studenților, după aceea Song, după aceea Cenaclul Flacăra și tot așa. A fost un drum destul de greu. După ce te-ai pus pe drum, e mai simplu. Să nu uit că eu am venit din Maramureș, aveam puține cunoștințe aici și încet, încet mi-am creat prieteni. Radioul, aici unde sunt, m-a sprijinit enorm în toți acești zeci de ani și le mulțumesc tuturor oamenilor din radio care au fost, care mai sunt și au fost alături de mine. Televiziunile la fel. Plus prietenii care i-am cunoscut, oamenii care i-am cunoscut, care am mers mai departe”, a mai spus îndrăgitul artist și realizator de emisiuni radio, Ducu Bertzi.

Tot astăzi am aflat cine a câștigat suta de euro, premiu oferit de Radio România Regional și Smith & Smith – transfer de bani. De data aceasta, norocoasă a fost doamna Geluca Dogariu din județul Iași, ascultătoarea a postului regional Radio Iași.

Emisiunea De10xRomânia este difuzată zilnic, de la luni până vineri, de la 10:00 la 11:00, pe frecvențele Radio România Regional.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.