Continuă lucrările de reabilitare a conductelor din Capitală!

Foto: Facebook/C.M. Termoenergetica Bucuresti/ arhiva

În următoarea perioadă, vor fi continuate lucrările de înlocuire a conductelor, având în vedere prognoza meteo cu temperaturi crescute în timpul zilei. Lucrările se vor desfășura în paralel cu furnizarea agentului termic pentru încălzire, anunță Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB).

Astfel, vor fi continuate mai multe lucrări de reabilitare, executate în cadrul contractelor de primă urgență, cu fonduri din bugetul companiei, în următoarele zone:

· Străzile Soldat Constantin Ștefan și Prevederii din Sectorul 3, acolo unde se înlocuiește un tronson de conductă cu diametrul de 800mm;

· Strada Apusului din Sectorul 6, pentru conductă cu diametrul de 300mm;

· pe Calea Giulești din Sectorul 6, pe porțiunea cuprinsă între Podul Grant (până în apropierea stației de tramvai Prunaru), pentru conductă cu diametrul de 300mm;

· pe Bulevardul Lacul Tei (zona UTCB) din Sectorul 2- conductă cu diametrul de 400mm.

Termoenergetica precizează că, pe perioada continuării acestor lucrări, furnizarea agentului termic pentru încălzire și apă caldă nu va fi sistată.

Și șantierele pentru reabilitarea sistemului de termoficare, finanțate cu fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), axa prioritară 7.2. – coordonat de Primăria Municipiului București (PMB)- continuă în următoarele zone:

• Șoseaua Mihai Bravu- zona cuprinsă între străzile Răcari și Laborator din sectorul 3 – lucrări în cadrul Obiectivului 1 – LOTUL 1;

• Șoseaua Mihai Bravu în zona Spitalului Victor Babeș din sectorul 3 – lucrări în cadrul Obiectivului 4 – LOTUL 1;

• Străzile Câmpia Libertății și Baba Novac din sectorul 3 – lucrări în cadrul Obiectivului 3 – LOTUL 1;

• Bulevardul Națiunile Unite şi strada Dumbrava Nouă din sectorul 5 – lucrări în cadrul Obiectivului 16 – LOTUL 3, unde a fost deja înlocuit un tronson de conductă de Dn400/560;

• Calea Griviței – între Podul Grant și Podul Basarab din sectorul 1 – lucrări în cadrul Obiectivului 8 – LOTUL 2;

• Strada Apusului din sectorul 6, acolo unde urmează a se efectua probele de presiune pentru un tronson de conductă Dn400mm/560mm – lucrări în șantierul Obiectivului 25 – LOTUL 5.

Toate aceste lucrări fac parte din proiectul Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului București, care conține 25 de obiective, prin care vor fi înlocuiți aproximativ 211,94 kilometri de conducte.

De asemenea, continuă lucrările în cadrul proiectelor municipalității, de modernizare a Obiectului 1 – Magistrala I VEST, unde Compania Municipală Energetica Servicii București S.A. execută lucrări de modernizare a unui tronson de 3,6 kilometri de conductă pe Bulevardul Timișoara, între străzile Doina Cornea și Brașov din sectorul 6 și cele pentru modernizarea altor 11 kilometri din rețeaua de termoficare, pe Magistrala II-III Grozăvești (zona de centru: Calea Dorobanților, Iancu de Hunedoara, Piața Victoriei, Bulevardul 1 Mai).

În paralel, atunci când situația o impune, se vor realiza intervenții punctuale cauzate de producerea unor avarii.

Amintim că în perioada 17-20 octombrie au fost efectuate probele la cald pentru consumatorii de tip urban din Capitală. Potrivit legii, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutive, între orele 20.00- 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.