MAE recomandă părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului!

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania/facebook

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, în contextul confruntărilor armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană, a fost actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză.

”MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetăţenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesităţii rămânerii pe teritoriul acestui stat.

Cetățenii români sunt sfătuiți să fie vigilenți cât timp se află în Liban și să ţină cont de riscul producerii unor atentate teroriste și conflicte interconfesionale, în suburbia de sud (Dahieh) şi în vestul Beirutului (Tarek Jdeideh), Saida (zona taberei de refugiați Ain El Hilweh), în Tripoli (cartierele Bab el Tabbaneh şi Jabal Mohsen), în Arsal (nord-estul țării) și în apropierea frontierei cu Siria”, se arată într-un comunicat de presă.

Românii care se află în Republica Libaneză pot solicita asistenţa Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, pot apela direct numărul de urgenţă +961 76 775 503.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.