Restricții de circulație în perioada 21 – 29 octombrie!

foto: Adriana Baciu

A început pelerinajul dedicat Sfântului Dimitrie cel Nou. Raclele cu moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ale Sfinților Împarați Constantin și Elena și ale Sfantului Ierarh Nectarie au fost scoase, în această dimineață spre închinare.

De altfel, de astăzi până pe 29 octombrie, Patriarhia Română va organiza procesiuni și manifestații religioase, prilejuite de sărbătorirea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

În data de 24 octombrie, vor fi desfășurate procesiuni religioase, după următorul program:

• între orele 12.00 – 13.00, procesiuni religioase, desfășurate simultan, pe traseele:

– Platoul Catedralei Patriarhale – Str. Patriarhiei – Bd. Regina Maria – Aleea Dealul Mitropoliei;

– Biserica Sf. Spiridon cel Nou – Calea Şerban Vodă – Str. Bibescu Vodă – Aleea Dealul Mitropoliei.

La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde va avea loc joncțiunea celor 2 coloane, se va desfășura o slujbă religioasă și se va continua deplasarea până la Altarul de Vară.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat în data de 24 octombrie, pe durata desfăşurării procesiunilor, pe traseele de deplasare menţionate, precum şi pe străzile care acced în acestea.

În perioada 24 – 29 octombrie a.c., în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei vor avea loc activități specifice, fără afectarea traficului rutier și pietonal.

Totodată, pentru buna desfăşurare a evenimentului se vor aplica următoarele restricţii:

– începând cu data de 21 octombrie, de la ora 08:00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul de urcare, precum și pe platoul de la baza Aleii Dealul Mitropoliei;

– începând cu data de 23 octombrie, de la ora 20.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe str. Regina Maria, respectiv str. 11 Iunie pe trotuar.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri, să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului, să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să se deplaseze doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.