Tango de toamnă, la ArtHub!

Foto: Facebook/Gradina ArtHub

Bucureștenii sunt așteptați duminică, 22 octombrie, de la ora 19:00, la ArtHub, pentru un concert special de tango avându-i ca protagoniști pe bandoneonistul Alexandru Nucă și pe chitaristul Maxim Belciug.

Cei doi artiști urcă din nou împreună pe scenă, după mai bine de 2 ani de la ultima apariție în această formulă, pentru un program de muzică latino americană, tango, milonga și alte finețuri, pe care afișul îl prefațează cu un haiku de Mario Benedetti: „mi-am luat un tango / de la chioşcul de amintiri / din aeroport”.

Întâlnirea muzicală dintre Alexandru Nuca și Maxim Belciug este una specială. Chitara lui Maxim Belciug, cu sunetul său aparte și toate pornirile sale, când misterioase și duioase, când brutale și tăioase, își găsește în bandoneonul cântat cu măiestrie de Alexandru Nuca un partener de joc pe măsură. Din muzica lor sar scântei, sar trăiri, sar culori: galben, singura culoare pe care o putea vedea Borges, și azuriu, și verde, culoare de mentă, și roșu sângeriu. Ca-n viață – și-n muzică, și-n tango. Borges spunea: „tangoul dă tuturor un trecut imaginar, ascultând tangoul simțim cu toții cum, în chip magic, am murit în colțul străzii într-o încăierare”.

Concertul de duminică, 22 octombrie 2023, începe la ora 19.00 și are loc la ARTHUB, str. Budișteanu 10 (pe sânga), București. Biletele sunt disponibile pe tomtix.ro sau în locație, înainte de începerea concertului.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.