VIDEO: Hermannstadt, un adevărat „balaure” pentru Dinamo

FC Hermannstadt a înregistrat un succes categoric, pe teren propriu, în meciul contra celor de la Dinamo București. Scorul de 4-0 în favoarea sibienilor a urcat trupa antrenată de Marius Măldărășanu pe poziția a cincea a clasamentului.

Pe „Stadionul Municipal” din Sibiu „câinii roșii” au început mai bine confruntarea și au reușit să deschidă scorul, prin Goncalo Gregorio însă golul marcat de fotbalistul portughez a fost anulat, iar recitalul sibienilor avea să înceapă.

Silviu Balaure a fost în formă de zile mari, iar golul său din minutul cinci al întâlnirii a fost cel care a oferit imbold celor de la Hermannstadt. După 14 minute de la deschiderea regulamentară a scorului, Alexandru Jipa a mișcat și el tabela, stabilind o marjă de două goluri distanță între cele două grupări.

Dennis Politic a fost introdus pe teren de Ovidiu Burcă cu 12 minute înainte de încheierea primului act, din cauza accidentării lui Gorka Larrucea. Totuși, cel mai periculos om al dinamoviștilor din această stagiune nu a schimbat soarta jocului, deoarece, la reluarea partidei, tot sibienii au punctat decisiv.

Același Balaure s-a aflat la capătul celui de-al treilea gol al duelului de la Sibiu, după opt minute trecute din partea secundă. Chiar dacă „alb-roșii” au stat mai bine la capitolul posesie, cele doar două șuturi trimise pe spațiul porții de-a lungul celor 90 de minute au costat-o pe echipa din „Ștefan cel Mare”.

Spre finalul jocului, tot jucătorii celor de la Hermannstadt au presat mai mult careul advers iar insistențele acestora au adus cel de-al patrulea gol.

De această dată, mijlocașul ghanez Baba Alhassan a driblat mai mulți fundași ai dinamoviștilor, și-a creat culoar favorabil de șut, iar execuția sa a fost imparabilă.

După cinci egaluri în serie bifate în ultimele cinci meciuri, fotbaliștii lui Marius Măldărășanu au pus mâna pe cele trei puncte într-o manieră clară iar această victorie a fost succesul cel mai răsunător al sibienilor în duelurile directe împotriva „câinilor roșii” din istoria confruntărilor de pe prima scenă fotbalistică.

De partea cealaltă, nou-promovata Dinamo nu a mai simțit gustul victoriei din luna august, de la un meci din Cupa României. Locul pe care îl ocupă dinamoviștii în ierarhia din Superligă este cel de-al 15-lea, la trei puncte în fața lanternei roșii, FC Botoșani.

În etapa care vine, sibienii se vor deplasa la Galați, acolo unde o vor înfrunta pe Oțelul, în timp ce Dinamo revine în Capitală, pentru duelul cu Poli Iași.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.