VIDEO: „Pe românește mi-a rupt gâtul, a fost o lovitură de aproximativ 700 kg în ceafă.” – George Baltă, protagonistul filmului „Mai departe”

Astăzi vorbim despre filmul „Mai departe” sau povestea lui George Baltă. Protagonistul se joacă pe sine. George, sportiv practicant de rugby, rămâne paralizat în urma unui accident petrecut în timpul meciului. Viața i se schimbă radical, traieste ca într-un rollercoaster. George Baltă și Nuami Dinescu, actrița care interpretează rolul mamei, au fost invitați în matinalul Bucuresti FM.

George Baltă/ foto: Cornel MunteanuChiar dacă este protagonistul filmului, George Baltă nu a avut experiență pe platoul de filmare. „Este primul meu contact cu ce înseamnă actoria. Tedy Necula (regizorul) și-a dorit foarte mult să-mi joc propriul rol, pentru că nu putea altcineva mai bine să retrăiască și să aducă emoția pe marile ecrane.”

„A fost un șoc pentru mine când mi-a spus treaba asta. Mi-a spus asa: dacă nu facem cu tine, filmul acesta nu o să apară. Și bine că s-a întâmplat așa.”

George a avut emoții și ne spune de ce: „Am avut emoții și am fost un pic stresat pentru că este vorba despre povestea mea și mi-am dorit foarte mult să iasă bine, să ajungă pe marile ecrane și să transmit exact ce transmit eu în viața de zi cu zi.”

George a descoperit că îi place să fie pe platoul de filmare, iar propunerile nu întârzie să apară. „Mi-ar plăcea să experimentez în continuare treaba asta cu filmul, dar să nu mai fie atât de multe schimbări de look. Am avut schimbări de look într-o zi, chiar de trei-patru ori. De la schimbări de ținută, la pus barbă, perucă, bărbierit. A fost  groaznic.” 

Am primit deja propuneri pentru teatru, mi se pare mult mai greu pentru că intri și trebuie să fii, să știi textul și să dai cap-coadă. La filmări, mai este o dublă, mai citești un pic de text.” 

Nuami Dinescu se declară copleșită de povestea lui George. „Întâi de toate, când am citit scenariu am paralizat la propriu. Tedy este singurul regizor până în clipa asta care m-a distribuit într-un rol de dramă. După Teambuilding am primit vreo patru propuneri în niște filme în care eram femeie de serviciu și le-am refuzat pe toate patru pentru că eu pot mai mult.” 

„Nu știam cine e George, adică auzisem așa, dar nu știam. Și m-am apucat și am citit tot. În momentul acela mi s-a așezat pe cocoașă, efectiv tot. Ne-am întâlnit și l-am iubit pe George din clipa în care l-am văzut. Pur și simplu nu știu dacă există cineva care să nu-l iubească pe el.”

Invitatul dimineții ne povestește cum i-a fost schimbată viața radical. „A fost un meci între echipa mea de club și echipa națională. Mai erau vreo 10 minute din meci și jucam pe grămadă, eram numărul doi. Am primit o lovitură în ceafă, bărbia mi-a fost înfiptă în piept și mi-am rupt colana cervicală. Pe românește mi-a rupt gâtul, a fost o lovitură de aproximativ 700kg în ceafă.

George Baltă/ foto: Cornel MunteanuRegizorul filmului este lăudat de către Nuami și George. Aceștia au pornit la drum în proiect cu o frică. „Tedy este un regizor extraordinar de bun, foarte iscusit pentru că, așa cum zicea George, puteau să iasă 4h, dar filmul nostru are 1h și 23 și este montat Dumnezeiește.” 

„N-are nici o burtă. Este un film la care plângi, de îți crapă inima în tine, dar n-apuci să ți se usuce lacrimile că te apucă râsul. Nu apuci o secundă să te plictisești.

Mi-a fost frică când mi-a propus Tedy să facem filmul acesta, m-am temut că venim în România cu un film motivațional. România caută mai mult hăhăială și nenorociri. Mi-a spus: ai încredere în mine și eu sper din tot sufletul ca filmul acesta să fie altceva.” 

Filmul reprezintă o premieră pentru țara noastră.Este primul film făcut în România care are în prim-plan persoana reală care-și joacă rolul. Este montat în așa fel încât George este centrul acțiunii și oamenii din jurul lui sunt acolo, fiecare la locul lui.” 

„Povestea are echilibru, nu se clatină deloc. Eu cred că acesta este momentul în care încet-încet oamenii vor înțelege, este momentul la care trebuie să ne ridicăm un pic, să ne îndreptăm un pic, să zicem stai că nu așa trebuie să meargă lucrurile. 

George Baltă și Nuami Dinescu/ foto: Cornel Munteanu Există o caravană pentru promovarea acestui film. „Avem deja o caravană, un proiect, mergem cu filmul acesta prin școli, universități. Vrem să consolidăm mentalitățile și sufletele copiilor, pentru că dacă nu le arătăm noi că se poate, o să ajungă la o vârstă la care o spună că n-are rost. Cred că este foarte mișto caravana asta să le arătăm copiilor că există întotdeauna un „Mai departe”.” 

George vrea să transmită un mesaj important: „Sunt un luptător. Fiecare zi o iau ca pe o luptă, ca pe o nouă experiență, o nouă poveste de scris. Poate că am fost erou pentru anumiți copii când am acceptat să-i ajut. Poate o să aducem vorbe mari acum, dar mi se pare că viața asta nu este nici grea, nici ușoară. Trebuie să ne bucurăm de fiecare zi care vine.

Filmul „Mai departe” apare în cinematografe pe 27 octombrie! Până atunci ascultă-i pe George Baltă și Nuami Dinescu care au venit să ne spună mai multe despre film, cum a luat naștere, care a fost atmosfera în timpul filmărilor și cât de mult a durat până pelicula a prins contur. Hai și tu cu un play!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.