VIDEO: „Am luat o pauză de 2 ani și cred că n-aveam cum să rup liniștea mai bine decât cu piesa asta” – Sore despre remake-ul piesei „Un actor grăbit”

Este imposibil să nu fi auzit măcar o dată piesa „Un actor grăbit” a Laurei Stoica. Sunt convins că a ajuns la urechea ta, indiferent dacă ești Generația Z sau Baby Boomer. Sore și Bitză ți-au pregătit un remake al acestei piese care se aude pe BucureștiFM. Azi au venit în matinalul de pe 98.3 pentru a ne povesti mai multe despre piesă și despre ultima perioadă din viața lor.

Bitză ne povestește cum a luat naștere colaborarea dintre el și Sore. „Am început așa o schiță de negativ în Spania, în Madrid și m-am demoralizat un pic când a venit vorba de drepturi și am tras un pic proiectul pe dreapta.” 

„Apoi, am reluat discuția cu Roton, casa mea de discuri, care e și publisher-ul piesei Laurei Stoica și lucrurile au mers mai ușor pe partea asta de acte. Am căutat o voce minunată, o prezență extraordinară, ne-am gândit la Sore și așa a ieșit remake-ul acesta.”  

Sore consideră că nu este o întâmplare că Bitză s-a gândit la ea pentru cea mai recentă lansare a lor. „Eu cred foarte tare că lucrurile se leagă și că nimic nu este întâmplător. În urmă cu trei luni, înainte să mă sune, interpretasem aceeași piesă la „Te cunosc de undeva”. A fost un moment extraordinar de puternic, de intens și de emoționant. Mi s-a părut un semn că piesa a venit a 2-a oară la mine.”

Amândoi revin în industria muzicală după o perioadă în care nu au mai scos piese noi. Sore declară: „Am luat o pauză de 2 ani și cred că n-aveam cum să rup liniștea mai bine decât cu piesa asta. Îi mulțumesc lui Bitză pentru că am ajuns în gândurile lui.” 

„Eu am decis în acești doi ani de pauză de la lansări muzicale, să se înțeleagă că n-am stat acasă, să mă concentrez pe alte proiecte, pe televiziune, pe business-ul propriu, pe carieră din online. Am simțit că trebuie să las un pic de spațiu, să-mi vină inspirația, lucru care s-a și întâmplat. 

Am scris alte piese care urmează să iasă și ele în lume, dar chiar cred că trebuie să lași un pic de spațiu atunci când vine vorba de inspirație.” 

Pauza lui Bitză a fost mai lungă, dar suficientă pentru a se întoarce cu forțe proaspete. „Eu am făcut o pauză de vreo 8 ani, am stat în Spania, 6 ani. După, a venit pandemia și am recalculat treaba asta cu muzica. Am scos un album, cred că al 9-lea.” 

Cei doi artiști sunt de părere că nu ai cum să reușești fără a avea o echipă puternică în spate care să știe cum să te promoveze. „Pe partea asta de expunere trebuie să intervină o echipă care să te ajute, care să îți mai ia din task-urile pe care le ai. De exemplu, am foarte mulți prieteni din zona underground care sunt sufocați de câte task-uri au de făcut.” 

„În momentul în care ai prea multe pe cap, e foarte greu să te duci acasă și să îți dai reset și dintr-o dată: hei, voi face niște versuri extraordinare.” 

„Avem social media, canale de promovare, chiar avem nevoie și de cineva să ne lase în pace pe segmentul nostru, să creăm, să cântăm. Nu putem să le facem pe toate.” 

Sore are o contribuție semnificativă în ceea ce privește conținutul pe care îl crează în mediul online. „Eu sunt o persoană 50% creativă și 50% foarte organizată. Clar că trebuie să păstrez o constanță pentru că am niște țeluri. Nu vreau să rămân unde sunt, vreau mereu să merg un pic mai sus. Am niște planuri în direcția asta, care îmi fac plăcere.” 

„Aplicațiile sunt la mine în telefon, eu intru, eu postez, eu scriu video-urile pe care le fac. Totuși, materialele pe care le fac n-ar putea fi făcute dacă n-aș avea o echipă, niște oameni talentați cu care să lucrez, cu care să relaționez.”

Pentru Sore vulnerabilitatea este cheia succesului. „Mi se pare tare să fii vulnerabil. Acum nu mă pun să plâng pe internet. Vulnerabilitatea înseamnă altceva. Mai povestești ceva ce ai învățat din niște lucruri pe care le-ai trăit.”

„Îmi doresc ca cei care ne ascultă să vadă ambele fațete ale monedei. Până la urmă fiecare are control pe libertatea de exprimare. Nu trebuie să exprimi tot. Alegi cât la 100 dai și lumii. 

Te așteptăm pe 98.3 pentru a auzi colaborarea lor. Hai și cu un play la videoclipul de mai sus pentru a asculta discuția care a avut loc în interviul dimineții!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.