25 octombrie – Ziua Armatei Române

Foto: Facebook/Armata Romaniei

Este Ziua Armatei României. Astăzi, în toată țara vor avea loc ceremonii în principalele garnizoane și în bazele din teatrele de operații în care sunt dislocați militari și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

Programul principalelor activități în București este următorul:

– Ora 10:00, Mormântul Ostașului Necunoscut, din Parcul Carol I – Ceremonie militară și religioasă de depunere de coroane și jerbe de flori, ceremonie de depunere a jurământului militar de studenții anilor I ai Academiei Tehnice Militare și Universității Naţionale de Apărare, urmate de schimbarea gărzii la MON și activități de survol al unor aeronave ale Forțelor Aeriene Române.

– Ora 12:00, Monumentul Eroilor Patriei din cel de-Al Doilea Război Mondial, din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” – Ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori.

– Ora 19:00, retragere cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național, Calea Victoriei, B-dul Regina Elisabeta, B-dul Mihail Kogălniceanu, Splaiul Independenței, B-dul Eroilor Sanitari, Str. Profesor Doctor Gheorghe Marinescu, Șoseaua Cotroceni, B-dul Iuliu Maniu, B-dul General Paul Teodorescu, B-dul Timișoara, sediul Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Restricții de circulație: 

Traficul rutier va fi restricționat în zona Cercului Militar Național. Șoferii nu vor avea acces cu mașinile pe strada Constantin Mille între orele 18:00 si 20:00, dar nici pe Calea Victoriei între 18:45 și 19:00, pe benzile 1 și 2.

De asemenea, de la 19:00 până seara la ora 22:00, traficul rămâne închis pe prima bandă de pe Calea Victoriei.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, Brigada Rutieră solicită conducătorilor auto să circule cu prudență.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.