Via Transilvanica poate fi parcursă virtual

Sursa foto: Via Transilvanica/facebook

Aproape 900 de kilometri din cei peste 1.400 pe care se întinde Via Transilvanica pot fi „exploraţi” virtual prin aplicaţia Street View, începând din această toamnă, au anunţat, reprezentanţii Google România.

Toți pasionați de călătorii și drumeții pot explora online cel mai lung taseu turistic din România. Traseul pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin.

Unul dintre ambasadorii traseului este sportivul Tiberiu Ușeriu.

Sursa foto: Via Transilvanica/facebook

„Temelia pe care s-a construit Via Transilvanica înseamnă un univers rural şi un patrimoniu natural excepţional, trecând prin 2000 de ani de istorie, cultură şi diversitate.

Parteneriatul cu Google este absolut firesc, căci prezenţa pe Street View şi Google Maps oferă acestui proiect o deschidere către toate persoanele conectate la internet. Fiecare poate să-şi construiască propria lui vizită pe Via Transilvanica.

Oricât de mult am face noi ca Via Transilvanica să fie atractivă, ea va exista şi va prospera atâta timp cât va fi vizitată şi bătută de cât mai mulţi drumeţi, din cât mai multe colţuri ale lumii”, a transmis Alin Uşeriu, fondator şi preşedinte Tăşuleasa Social.

Via Transilvanica a fost comparata cu celebrul El Camino din Spania.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.