Valori mari ale poluantilor atmosferici, in Capitala si in judetul Ilfov

aer, poluare, Bucuresti, Capitala
Foto: Alina Decu

Principalele cauze ale poluarii in Bucuresti sunt: traficul rutier si incalzirea locuintelor, iar starea calitatii aerului este foarte grava, spun reprezentantii organizatiei non guvernamentale Ecopolis.

Acestia avertizeaza ca, de ani de zile, Capitala si judetul Ilfov inregistreaza valori foarte mari ale poluantilor atmosferici, in special in cazul particulelor in suspensie si a oxizilor de azot, proveniti din transport.

Mai nou, senzorii care monitorizeaza calitatea aerului arata ca poluarea din jurul scolilor a atins cote alarmante. Dorina Mocanu, de la Ministerul Mediului spune ca exista un nivel crescut de concentrați in zona de periferie pentru PM10, PM2,5 și mai crescut pentru NOx in zona de centru.  La NOx, sursa principala este traficul rutier, la PM10, PM2,5 incalzirea rezidențiala cu combustibil fosil. Si suntem in București, intr-un oraș in care gandim ca toata lumea se incalzește centralizat sau se incalzește cu gaz. Exista zone din București unde in continuare se utilizeaza lemnul ca sursa de incalzire, mai spune Dorina Mocanu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.