Centru pentru victimele violenței domestice, în Sectorul 1

foto: Facebook Nicușor Dan

Consilierii locali din Banu Manta au aprobat, ieri, înființarea, în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, a unui Centru pentru primirea în regim de urgență a victimelor violenței domestice. Centrul se va numi „Casa Hipatya” și va avea o capacitate de 12 persoane.

„Se aprobă înființarea unui serviciu social de tip centru de primire în regim de urgență pentru protecția victimelor violenței domestice, denumit Casa „Hipatya”, în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Se aprobă constituirea unei comisii, în vederea identificării unui imobil, din lista de inventar a clădirilor și spațiilor aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 sau identificarea și negocierea unui imobil, în vederea închirierii sau achiziționării sau obținerea unui imobil în administrarea Consiliului Local, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, a unui imobil având destinația de centru de primire în regim de urgență pentru protecția victimelor violenței domestice.

Suprafața imobilului va fi adecvată pentru găzduirea a 12 persoane”, a declarat Daniela Popa, președintele de ședință al Consiliului Local al Sectorului 1.

Consilierii au aprobat identificarea imobilului necesar funcționării viitorului centru, precum și alocările bugetare necesare.

În context, trebuie menționat faptul că Sectorul 1 este singurul din Capitală care nu dispune de un centru destinat victimelor violenței domestice.

„Acesta este un semnal de alarmă. Vă reamintesc faptul că Sectorul 1 este singurul sector din Municipiul București care nu are un astfel de adăpost pentru victimele violenței domestice. Este îngrijorătoare această situație.

Conform datelor și informațiilor transmise de către DGASPC, în Sectorul 1, nu există un centru destinat victimelor violenței domestice, sprijinul de urgență fiind asigurat printr-o echipă mobilă, care are rolul de a asigura intervenția de urgență, în cazuri de violență domestică, de pe raza Sectorului 1”, a explicat Daniela Popa.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.