„Menajera” – o carte despre un labirint de secrete

Sursa foto: Cristina Toma

Dacă vă plac cărțile despre familii dar și despre secrete, atunci romanul „Menajera” scris de Freida McFadden și apărut la editura Bookzone, este lectura potrivită pentru dumneavoastră în această săptămână.

Povestea se desfășoară prin ochii lui Millie, o femeie tânără ce are nevoie disperată de o slujbă dar și de un nou început. Ocazia apare atunci când găsește în ziar un anunț pentru un post de menajeră la o familie bogată, care aveau nevoie de cineva care să facă menajul în casă, să gătească dar să aibă și grijă de copil.

Era un post de menajeră intern, adică Millie primea o cămăruță și avea să doarmă în casa celor care urmau să o angajeze, iar pentru ea o astfel de schimbare era binevenită.

Așa că se îmbrăcă într-o fustă lungă de lână, o bluză albă, ambele de la second hand, își strânsese părul într-un coc sever și își pusese pe nas chiar și niște ochelari cu rame groase de care nu avea nevoie, de fapt, dar, care o făceau să pară mai serioasă și cu cel puțin zece ani mai bătrână.

Se prezentă la ușa familiei Winchester din Manhattan, unde este primită de Nina, stăpâna casei, o doamnă cam cu zece ani mai în vârstă decât ea, îmbrăcată cu haine elegante de la cele mai scumpe branduri și coafată într-un anume fel care o făcea să pară mai tânără.

Aceasta îi va pune lui Millie multe întrebări, foarte detaliate despre competențele ei în ale menajului, gătitului, îngrijirii copiilor, pentru că cine mai are timp și chef de așa ceva?!

Millie caută să răspundă la tot tirul de întrebări în așa fel încât să îi facă pe plac Ninei, astfel încât aceasta să nu o simtă nici o secundă ca pe o posibilă amenințare. Totul se încheie cu bine deoarece Millie primește slujba. Este mulțumită cu cămăruța pe care o primește, salariul și chiar cu programul lung și încărcat pe care îl are în casa familiei Winchester.

Ce-i drept, camera și baia ei se află undeva la o mansardă care arată cu totul diferit de restul casei. Ușile sunt făcute dintr-un lemn mai gros, la cameră se ajunge pe niște scări înguste și întunecate ce dau într-un hol parcă și mai îngust, iar dormitorul și baia aproape că sunt minuscule dar, chiar și așa par mai confortabile de mii de ori mai mult decât bancheta din spate a mașinii.

Millie se acomodează cu slujba pe care o are de făcut, cu micile răutăți ale Ninei Winchester, ascunse dibaci după un zâmbet suav, cu Cecelia, fetița Ninei, care părea un îngeraș din povestirile epocii victoriene. Sigur, mai era și domnul Winchester, un bărbat chipeș și politicos care părea picat din filmele romantice.

Erau și momente în care Millie o invidia pe Nina și ar fi vrut să fie în locul ei dar acestea erau foarte scurte.

Încet-încet, Millie începe să le afle secretele care păreau de departe mai întunecate decât și-ar fi închipuit, însă acest lucru nu este tot: Millie are și ea de păzit niște taine poate la fel de întunecate și constată că ușa camerei ei nu se poate închide decât pe dinafară.

Ce va ieși din toate acestea? Care sunt secretele atât de înfiorătoare ale celor două femei? Ce le leagă atât de puternic în ciuda aparențelor?

Toate acesta vă las să le descoperiți singuri atunci când veți citi cartea „Menajera”, pe care nu o veți mai lăsa din mână decât după ce veți întoarce și ultima pagină.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.