Peste 230 de echipe și-au anunțat prezența la RoboFEST 2023

Sursa foto: Robofest UPB/facebook

Ediția a doua a evenimentului RoboFEST se va desfășura în perioada 3-5 noiembrie 2023 și va aduce în lumina reflectoarelor lumea roboticii, industriei 4.0, automatizării și inteligenței artificiale.

La RoboFEST, viitorul devine prezent, iar inovația în tehnologie prinde viață.

Care este rolul roboticii în educație sau cum pot roboții să fie utilizați în diagnosticarea, tratamentul și îngrijirea pacienților? Care este modul în care roboții revoluționează producția industrială sau cum pot fi aceștia soluția pentru problemele de mediu?

Acestea sunt doar câteva dintre subiectele abordate la ediția din acest an. Într-o eră în care roboții au preluat roluri cruciale în producție, transport și logistică, dar și agricultură, sănătate sau educație, aceste tehnologii transformă prezentul în viitor.

RoboFEST 2023 este o poartă deschisă către această lume uimitoare, unde inovația în robotică și automatizare promite să transforme vieți și industrii.

În cadrul evenimentului se va desfășura și ROBOCHALLENGE, cel mai mare concurs de robotică din Europa, aflat la cea de a XIV-a ediţie.

Detalii cheie ale evenimentului RoboFEST 2023:

  • Perioada: 3-5 noiembrie 2023.
  • Locație: Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.
  • Evenimentul principal: ROBOCHALLENGE – cea de-a XIV-a ediție a celui mai mare concurs internațional de robotică din Europa pentru roboți autonomi. Cu 14 probe diferite, competiția este deschisă tuturor elevilor, studenților și absolvenților.
  • QUBE2SPACE: A doua ediție a concursului pentru PocketQube-uri, destinată elevilor de liceu. QUBE2SPACE este organizat de 2SPACE, singura echipă de studenţi din România care proiectează şi lansează rachete pentru competiţiile internaţionale.

Timp de trei zile, pasionații de domenii precum cel al industriei 4.0, al automatizării, al inteligenței artificiale și al roboticii sunt așteptaţi să participe la RoboFEST.

În acest an, peste 230 de echipe și aproape 1.000 de participanți din 19 țări și-au anunțat deja prezența la RoboFEST 2023, iar 650 de roboți se vor „lupta” pentru premiile oferite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.