Se vor îndatora bucureștenii cu încă 400 de milioane de lei?

Foto: PMB/ facebook

Potrivit unor proiecte de hotărâre promovate de către primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) convocate pentru marți, 31 octombrie, Primăria Municipiului București (PMB) ar urma să contracteze două împrumuturi în valoare totală de 402 milioane lei.

Astfel, unul dintre proiectele inițiate de către Nicușor Dan prevede contractarea sau garantarea unor finanțări rambursabile interne, în valoare totală de până la 283.520.561 lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani.

Contractarea împrumutului ar urma să se facă pentru refinanțarea datoriei publice locale provenită din ratele de capital scadente în anul 2024, aferente finanţărilor rambursabile contractate direct de către Municipalitate.

Cel de-al doilea proiect vizează contractarea sau garantarea unor finanțări rambursabile în valoare totală de până la 118.645.000 lei, cu o perioadă de maturitate de până la 10 ani.

Împrumuturile ar urma să fie contractate pentru asigurarea cofinanțării unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Este vorba despre achiziționarea a 100 de tramvaie, precum și a 100 de autobuze electrice și a infrastructurii de încărcare necesară acestora.

Pentru primul proiect, finanțarea rambursabilă reprezintă 39,7 milioane de lei, iar pentru al doilea 78,9 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.